Hírek

Egy vendégesély, egy hazai sansz…

Az NB/I és a La Liga a mai célpont...

Vasas-Diósgyőr 2x!

A kiesés ellen harcoló házigazda ma nem nyer, ez tuti!
Az angyalföldiek a 10. helyről várják a folytatást 25 egységgel, a Puskás is 25-nél jár, a Békéscsaba 22-nél. A piros-kékek otthonukban nagyon kiszámíthatatlanok, mérlegük 5-1-8. A téli edzőváltás óta valamelyest masszívabbak Remiliék, ám összességében ez a teljesítmény még mindig nem volt elég ahhoz, hogy elszakadjanak a veszélyes zónától. A fővárosiak az elmúlt három mérkőzésen minden kimenetelt produkáltak. Verték meglepetésre az Újpestet, kikaptak Sopronban a Haladástól, majd kétgólos előnyt elherdálva ikszeltek Felcsúton a Vidi ellen. Oenning mester alakulata még reménykedhet, hiszen a hátralévő időszakban még mindkét riválissal megütköznek Novákék: a mai találkozót követően ellátogatnak a Viharsarokba, aztán fogadják a Puskás, végül az MTK-hoz utaznak Dunaújvárosba.
A DVTK is edzőt váltott a télen, Bekő Balázs helyére Egervári Sándor érkezett. Az új szakvezető felrázta a borsodiakat, akik idegenben ugyan továbbra sem meggyőzőek, viszont otthon szép számmal gyűjtögetik a pontokat. A piros-fehérek mindössze a 9. a tabellán, 35 pontnál járnak, vendégségben pedig 1-5-9-es sort tudnak felmutatni – egyetlen sikerüket épp a Fáy utcában érték el Novothnyék. Elekék most lendületben vannak, Békéscsabáról és az MTK-tól is pontot hoztak el, közben pedig Miskolcon nyertek kétszer.
Alaphelyzetben a hazaiaknak kell a motiváltabbnak lenniük, de azt gondoljuk, hogy Barcziék is nagyon komolyan veszik a budapesti kiruccanást. A borsodiak egy pontra feltétlenül jók lesznek a Vasas otthonában. Az angyalföldieknek jönniük kell, ki kell támadniuk, ezt pedig kihasználhatják Komanék. Tippünk 2x!

Celta Vigo-Betis 1!

A vígóiak jó formában vannak, bebiztosíthatják EL-es pozíciójukat egy győzelemmel!
A Celta remekül szerepel a La Ligában, a vígóiak 52 egységgel az 5. helyről várhatják a folytatást. A halványkékek mögött nagy a tülekedés, a Bilbao és a Sevilla is előzne, előbbinek 51, utóbbinak 48 pontja volt a játéknap előtt. Berizzo mester fiai otthon, a Municipal de Balaidosban 7-5-4-es mérleget produkáltak, január 10-e óta nem kaptak ki saját közönségük előtt. A formájuk egészen biztató, a gyenge januárt és februárt feltámadás követte, a legutóbbi nyolc bajnokijuk közül csak egyszer maradtak pont nélkül Aspasék (Real 7-1), és megnyertek ötöt. A keretben Fontas (védő) hiányzik sérülés miatt, Marcelo Diaz visszatérésére van esély a középpályára. Elől igazán kreatív futballisták alkotják a Celtát, az Aspas-Orellana-Nolito trió előtt Gaudetti kezdhet center pozícióban.
A Betis minden bizonnyal bennmarad az élvonalban, a Pepe Melt váltó Juan Merino azért felrázta a sevillaiakat. A gárda jelenleg a 14. helyen tanyáznak 37 ponttal, a vonal alatti alakulatok 28-ig jutottak. Érdekesség, hogy Ruben Castróék vendégségben eredményesebbek, mint odahaza, túramérlegük 5-4-7. Pocsék passzban voltak az elmúlt hetekben, viszont szombaton megtört az átok, Molináék újra sikert ünnepelhettek: fontos mérkőzésen verték 1-0-ra a Levantét. A keretben Piccini (bekk) sérült, Digard (kp.) viszont már elutazhat Vígóba.
A celta szép futballt játsszik, más kérdés, hogy a szépség nem mindig párosul eredményességgel.
Wassék formája és kerete is jobb, mint a zöld-fehéreké, így mi egyértelműen hazai sikert várunk. Tippünk ezáltal: 1-es!

Olvasói sztorik