Hírek

Hendis hazai és gólok!

Írország és Hollandia a mai célállomás...

Dundalk-Sligo Rovers (0-1) 1!

A bajnoknak nem okozhat gondot a kiscsapat – simán nyer a házigazda!
A Dundalk idén is a bajnoki cím elsőszámú esélyese, viszont
Stephen Kenny alakulata eddig már hibázott – tavaly alig-alig fordult ez elő a társasággal. Hét játéknapot követően így is vezetnek Horganék, mérlegük 5-1-1, érdekesség, hogy eddig csak hazai környezetben, az Oriel Parkban veszítettek pontokat (1-1-1). Kikaptak a Corktól, de nem bírtak a Derryval sem. A múlt héten idegenben szerepeltek Finnék, és nem kegyelmeztek a Longfordnak, 0-4 lett a vége. A keret szinte teljes lesz, egy középpályás letöltötte eltiltását. A vérható hadrend ismét a 4-2-3-1 lesz, a csúcsék a három találatnál járó Kilduff lesz.
A Sligo tavaly kiharcolta a bennmaradást, az idén sem lehet más célja, mint meghosszabbítani az élvonalbeli tagságot. A gárda nem kezdte jól az idei szezont, a mezőnyben egyedüliként még nyeretlen, igaz, csak háromszor kapott ki (0-4-3). Vendégségben 0-1-2-es mérleghez 1-6-os gólkülönbség társul. A formája azért bizakodásra adhat okot: két hete otthon remizett a Corkkal, majd a múlt pénteken a St. Patrick’s-tól is ponttal távozott. Egy jobbszélső eltiltott még mindig, egy bekk sérült, velük biztosan nem kalkulálhat Dave Robertson vezetőedző.
A forma, a hazai pálya előnye és az állomány erőssége egyértelmű 1-est vetít elő. Azt gondoljuk, hogy a bajnok ma magabiztosan tartja otthon a pontokat, tippünk így hendis H!

Den Bosch-Almere City +2.5!

Az edzőváltás óta a hazaiak is termelik a gólokat, elől is, hátul is, az Almeréről nem is beszélve. Garantált három találat!
Két középcsapat küzd meg a pontokért ma este a Stadion de Vliert-ben. A hazaiak 37 egységgel a 14. helyen tanyáznak, otthon 7-4-5-ös mérlegükhöz 33-23-as gólkülönbség társul. A február eleji edzőváltás óriási áttörést nem hozott, annyi történt mindössze, hogy lényegesen nyíltabban futballoznak a kékek. Nyertek azért három mérkőzést is, mindhármat saját stadionjukban, s így elszakadtak a közvetlen kiesőzónától. A brigád over/under mutatója 18/15, de az új tréner érkezése óta csak egyszer nem esett három találat a mérkőzésükön. A keretben egy bekk eltiltását tölti majd.
Az Almere 42 pontjával a 11. helyen áll, de még odaérhet a play offra. A brigád január elején váltott edzőt, érkezett Jack de Gier, és a kezdeti nehézségek után a piros-fehérek valósággal megtáltosodtak! A tabella hátsó régióját maguk mögött hagyták és tapadnak az élmezőnyre, mindössze 2 pontra vannak a rájátszást érő helyektől. A forma pazar, hiszen az előző 5 fordulóból 4-0-1 mérleget hoztak ki. Gólokkal is jól áll a vendég együttes, átlagosan 3.7 gólos meccseket játszik, 33 meccséből 25 hozott legalább 3 találatot.
A Den Bosch és az Almere is alapvetően gólerős társaság, az utóbbi meccseken rendre mindkét csapatnál jött a 2.5 gól feletti opció. Ennek tükrében támadó focit várunk és gólokat, legalább hármat!

Olvasói sztorik