Hírek

EL és finn bajnoki!

Sparta Praga-Villarreal 2!

Nagyon tartalékos lesz a hazai együttes, amely győzelmi kényszerben kénytelen pályára lépni. A hispánok ezt kihasználhatják…
A prágaiak már azzal hatalmas tettet hajtottak végre, hogy bejutottak az EL-negyeddöntőjébe. Pedig rögös út vezetett eddig, a csoportban veretlenül végzett a 2. helyen a Schalke mögött, majd a Krasznodart és a Laziot is kiütötték Zdenek Scasny fiai. Ekkor következett a spanyol túra, és a sorozatban a múlt héten veszítette el veretlenségét a bordó-fehér együttes. Az El Madrigalban egy balszerencsés góllal kaptak ki a csehek, ám összességében nem érdemtelenül győztek a sárgák. A bajnokságban kilencpontos hátrányban vannak Lafatáék a Plzennek szemben, kicsi az esélyük, hogy ledolgozzák ezt a hátralévő hét játéknapon. A formájuk otthon szenzációs, de idegenben azért nem stabilak. A keretben lesznek fontos hiányzók, két bekk eltiltott, egy harmadik sérült, két középpályás szerepeltetése pedig kérdéses.
A Villarreal a Rapid mögött lépett tovább a csoportjából, majd kiejtette a Napolit és a Leverkusent. A La Ligában magabiztosan őrzik 4. helyüket Bakumbuék, a formájuk pedig egyre jobb. A hétvégén a Getafét verték magabiztosan, előtte az Eibartól hozták el a három pontot. A kontrajáték nagyon fekszik a sárgáknak, Soldadóékban benne van a gól! A keretben Bonera, dos Santos és Musaccio sérült, rajtuk kívül Marcelino mester a teljes kerettel utazhat a cseh fővárosba.
A vendégek kerete erősebb, ez kétségtelen, ugyanakkor nem csak erre alapozzuk a tippünket. A prágaiaknak sok lesz a hiányzójuk, és győzelmi kényszerben lépnek pályára. A Villarreal ezt tökéletesen kihasználhatja, és gyorsan elveheti a kedvét a házigazdának a további erőfeszítésektől. Szerintünk másodjára is nyernek a hispánok. Tippünk így: 2-es!

SJK-Mariehamn 1!

A bajnok győzelemmel mutatkozik be hazai környezetben!
Simo Valakari alakulata tavaly megnyerte a bajnokságot – hosszú idő után sikerült valakinek letaszítania a trónról a HJK-t. A cél az idén sem változott, bár és az aranybarna-feketéknek idén sem lesz könnyű dolguk, ugyanis a helsinki együttes tovább erősített. Az SJK is igyekezett tartani a lépést, minden csapatrészbe hoztak új futballistákat. A kupában jól szerepeltek Aaltoék, és a bajnoki rajton is győzedelmeskedtek: 0-2-re nyertek a Kemi vendégeként. A keretben nincs friss sérült, és eltiltás miatt sem kell senkit kihagyni a csapatból.
A Mariehamn tavaly a középmezőnyben végzett, sokat ikszelt, átlagos teljesítményt nyújtott a szezon során. A kékek kerete alig-alig változott, csak hárman érkeztek a felnőtt csapathoz – extra elvárások nem lehetnek így a gárdával szemben. A kupában még állnak Petrovicék, a bajnokságban pedig a nehéz sorsolás ellenére már van 3 egységük: előbb kikaptak a HJK-nál, majd verték a tavalyi ezüstérmest (RoPs 1-0). Ma a bajnoknál vizitálnak – gyorsan túlesnek a nehezén Orgillék.
Eddig háromszor lépett pályára a Mariehamn a Seinajoen keskuskentta-ban, és mindháromszor nagyon kikapott, sőt, még gólt sem rúgtak a kékek. Ma is az SJK sikerét várjuk, a pontok tehát otthon maradnak! Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik