Hírek

Tottihoz hasonlította magát Kabát

Az Újpest csatára sok párhuzamot vélt felfedezni kettejük jelenlegi helyzete között.

A Puskás Akadémia elleni hétvégi fordulóban újra betalált Kabát Péter bajnoki mérkőzésen. Ilyenre legutóbb 2014 áprilisában volt példa.

– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, sokat voltam sérült, nagyjából másfél év kimaradt. Januárban amikor elkezdtem az alapozást, úgy vágtam neki az évnek, hogy nem fogok kihagyni egy edzést sem, hála az égnek ez eddig sikerült. Jó erőben érzem magam, és amikor a pályára küld a mester, mindenképpen szeretnék gólokkal bizonyítani. A kupában sikerült már hét gólt szerezni, a bajnokságban az előző mérkőzésig még egyet sem, de ott nem is játszottam olyan sokat – nyilatkozta Kabát Péter a Digisport Reggeli Start című műsorában.

– Nagyon örültem, hogy a szünetben beálltam, eddig ez volt a legtöbb idő amit a pályán tölthettem a bajnokságban a visszatérésem óta. A 92. percben sikerült egy szerencsés gólt szereznem, hiszen többször is elém pattant a labda, de így legalább az egyik pontot megmentettük. Erőben utolértem magam, teljesen egészséges vagyok, a kilencven percet simán végig tudnám játszani, de ez nem csak rajtam múlik – folytatta a csatár, akinek a tegnapi Békéscsaba elleni Magyar Kupa mérkőzésen csupán tizenhét percnyi játék jutott.

És, hogy emlékezteti-e a saját helyzete Francesco Tottiéra?

– Nekem a kedvenc csapatom az AS Roma, kedvenc játékosom Totti, figyelemmel kísérem a szereplésüket. Korunk nagyjából megegyezik, és ő sem játszik olyan sokat, mint amennyit szeretne. Ahogy neki is, nekem is lejár a szerződésem a nyáron, nem tudom mit hoz a jövő – fedezte fel a párhuzamokat az újpesti kedvenc.

A csatár elmondta, hogy nagyon szeretné, ha kétszer is sikerülne még az idei szezonban játszani a Ferencváros ellen. Ha összejönne a két meccs, és lehetne választani, hogy melyiket nyerjék meg inkább, akkor egyértelműen a kupadöntőt választaná a bajnokival szemben.

Olvasói sztorik