Hírek

Dzsudzsák a magyar öltöző DJ-je

Hivatalos Eb-dal? Inkább egy teljes CD a nyári kontinenstorna előtt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerda délelőtt 11 órától sajtótájékoztatót tartott a Budapest Parkban, melyen kiderült, hogyan erősítheti egymást a könnyűzene és a futball az Európa-bajnokságra való hangolódásban.

Az esemény „ceremóniamestere” Hajdú B. István volt, aki először Sztancsik Tamásnak, a projekt vezetőjének adta át a szót, aki elmondta, hogy november óta már rengeteg ajánlatot kaptak különböző zenekaroktól az Eb-dalt illetően, ám arra az elhatározásra jutottak, hogy egy komplett CD-t adnak ki.

– Végül úgy döntöttünk, hogy készítünk egy lemezt, amin mindenki megtalálja majd a saját magának megfelelő zenei stílust, hiszen többek között rap, hip-hop, mulatós, soul és rock műfajban is szólalnak majd meg alkotások. Közkedvelt előadók, aktuális slágerek átiratai, és szurkolói rigmusok kerültek a CD-re, természetesen a focihoz kapcsolódóan. Ezek a slágerek elkészülnek május végére, és a szurkolók választhatják ki, hogy melyik legyen a hivatalos Eb-dal. A dalokra május 22-én a Budapest Parkban is tombolhatnak majd a focit és a zenét szeretők, hiszen ekkor lesz egy nagy rendezvény, két nappal az Elefántcsontpart elleni mérkőzés után. Az esemény a „Bon Voyage Fesztivál” nevet kapta. Ezen a koncerten szeretnénk újra megünnepelni a kijutást együtt a fanatikusokkal, valamint egyben útra is bocsátjuk a csapatot Franciaországba – mondta Sztancsik Tamás.

A jegyértékesítés a Bon Voyage fesztiválra egyébként már elindult, 1790 forintos áron vehetik meg az érdeklődök a belépőket, ezt a Budapest Park képviseletében Rimóczi Imre árulta el.

Ezután Dzsudzsák Balázs szólalt meg, de csak virtuálisan, mivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy csak egy későbbi géppel tud hazajönni, ezért nem tudott ott lenni a sajtótájékoztatón. A válogatott csapatkapitánya videó üzenetben szólalt meg.

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a lemezt. Lotfi Begi és Rakonczai Imi egész évben jó hangulatot csinált a csapat körül. Remélem, hogy ezen a koncerten kellőképpen ki tudják magukat tombolni az emberek, és rá tudnak hangolódni az Eb-re. Lotfi Begi minden csapatösszetartásra készít nekünk pörgős mixeket, amik az öltözőben általában az én telefonomról szólnak, de a csapat magyaros beállítottságú is, így Majkát vagy Wellhellot is szoktunk hallgatni. Külön öröm, hogy lesz egy ilyen CD, amit ezentúl mindig hallgathatunk, amikor együtt vagyunk – zárta mondandóját a Bursaspor légiósa, aki a sérüléséről elmondta, hogy már száz százalékosnak érzi magát, és bízik benne, hogy a hétvégén már pályára lép a csapatában.

Dzsudzsák után Lotfi Begi elárult pár szerzeményt a lemezről. Hallható lesz többek között a Punnany Massif, PASO, Irie Maffia, Ocho Macho és a Soho Party is.

Szollár Domokos a Mol kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a CD-ket kizárólag a Mol-kutakon lehet majd megvenni 990 forintos áron.
A rendezvény végén megszólalt a jelenlévő együttesek néhány képviselője is. Az Irie Maffia tagja, Columbo elmondta, hogy magyar nyelven készül az ő zenéjük a lemezre, ami egyedülálló a zenekar életében.

Náksi Attila megtiszteltetésnek tartotta, hogy a Soho Party régi slágerét éneklik a lelátókon, és a túrákon a magyar szurkolók, ezért természetesnek tartotta, hogy az Éjjel soha nem érhet véget című számot újraértelmezik, és egy szám erejéig újra összeáll a Soho Party. Ez a feldolgozás is hallható lesz a lemezen.

Olvasói sztorik