Hírek

Gera duplájával döntőben a Fradi

Verpecz korai kiállítása rányomta a bélyegét a Debrecen játékára.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 4500 néző, játékvezető: Karakó F.
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramirez – Gera, Pintér (Gyömbér, 61.) – Radó (Csukics, 73.), Hajnal (Nagy D., 69.), Lamah – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Debrecen: Verpecz (Radosevic, 21.) – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Varga J., Djelmic – Horváth Zs., Holman (Tisza, 69.), Szakály – Kulcsár (Takács T., a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Gera (22., tizenegyesből, 79.), Nagy D. (90.)
Kiállítva: Verpecz (18.)
Továbbjutott: a Ferencváros (3-0)

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén gól nélküli döntetlen született a felek között Debrecenben. A bajnok Ferencváros csapata hazai pályán (is) nagyon meggyőzően teljesít a bajnokságban, a tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyert a saját stadionjában. A Loki azonban bizakodva jöhetett a visszavágóra, hiszen nem is olyan régen sikerült legyőzniük a zöldeket 2-1-re, igaz akkor a Nagyerdei Stadionban játszották az összecsapást. A Magyar Kupa másik párosításán az Újpest tegnap túljutott a Békéscsaba együttesén, így egy esetleges hazai győzelem esetén összejöhetett volna a Ferencváros – Újpest döntő.

A ferencvárosi ultráknak továbbra sem sikerült megegyezniük a klub vezetőivel, így finoman szólva sem volt fergeteges a hangulat a stadionban. Geráék egyből a kezükbe vették az irányítást, és már a hatodik percben adódott Böde előtt egy lehetőség, lövése azonban a rövid alsó mellé szállt az ötös sarkáról. A 18. percben kulcsmomentumához érkezett a mérkőzés. Böde egy az egyben vihette Verpeczre a labdát, miután Varga elveszítette azt a saját tizenhatosa előtt. A debreceni kapus pedig a játékszer helyett a csatár lábát ütötte el, amiért jöhetett a jogos tizenegyes és a piros lap. A büntetőt Gera nagy erővel, magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába, Radosevic mozdulni sem tudott a lövésre, 1-0. Gól – és emberhátrányba került tehát ezzel a Loki. A 34. percben majdnem jött a második hazai gól, de Leandro szabadrúgása egy kicsivel elkerülte a felső sarkot. Tíz perccel később újabb gólnak örülhettek a hazai nézők, de csak néhány másodpercig, mivel a játékvezető szabálytalanságot vélt felfedezni Bödénél, mielőtt a hálóba került volna a labda. Eléggé véleményes volt a szituáció… A félidőre tehát egygólos előnnyel vonulhatott a Ferencváros.

A szünet után is az emberelőnyben játszó Ferencváros játszott veszélyesebben, habár a vendégeknek már olykor több időre sikerült megtartaniuk a labdát, mint az első félidőben. Az 56. percben Lamah jobb oldali beadására érkezett Böde és Radó is üresen, de végül mindkét játékos előtt elsuhant a labda. A 69. percben nagyon közel került az egyenlítéshez a vendég csapat, de Djelmics középre tett labdáját Varga a kapu mellé vágta a rövid sarokról. A lehetőség után felbátorodott a Loki, és áttevődött a játék a hazaiak térfelére. A 77. percben Tisza végezhetett el 27 méterről szabadrúgást ígéretes pozícióból, de kísérlete elakadt a sorfalban. Két perccel később azonban eldőlt a továbbjutás kérdése. Gera szabadrúgásból tekert a jobb alsóba 23 méterről, ezzel 2-0. A hátralévő időben már felszabadultan játszott a Fradi: Leandro, Lamah, és Böde is megrúghatta volna a harmadik gólt. Ez azonban Nagy Dominiknak sikerült a 90. percben, aki tizenhét méterről ballal lőtt egy kapufás gólt, 3-0. Ezzel a győzelemmel tehát a Ferencváros az Újpesttel mérkőzhet meg a Magyar Kupa döntőjében.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya:

Sokkal több nézőt vártam Magyarország két legjobb formában lévő csapatának a mérkőzésére. Meglepett, hogy a Debecen 4-4-2-es felállásban játszott. A 18. percig egyenlő erők küzdelme zajlott a pláyán, a gól- és emberelőnnyel a Fradi óriási előnybe került. A második félidőben volt egy időszak, amikor átvette a kezdeményezést a Debrecen, és a levegőben lógott, hogy esetleg ki tudnak egyenlíteni. Gera második gólja jót tett a mérkőzésnek, hiszen utána a Ferencváros ismét felpörgött. Amikor megy a szekér, olyankor a cserék is mind bejönnek. Nagy Dominik csodálatos gólt szerzett. Megérdemelten győzött a Ferencváros a masszív vendégek ellen. Hozzátenném még, hogy a játékvezető a véleményem szerint nagyon jól vezette a mérkőzést.

Olvasói sztorik