Hírek

Kupaszerda…

Egy magyar meccs, egy angol meccs....

Ferencváros-Debrecen 1!

A Fradit várjuk a Magyar Kupa fináléjába!
A Ferencváros a Nagyerdőben 0-0-ra végzett a Loki elleni odavágón.
A Fradi megnyerte a bajnokságot, ám a klubnál nem elégszenek meg ennyivel, a másik trófeát is el akarják hódítani a IX. kerületiek. Erre jó esélyük van, hiszen vendégként 0-0-át játszottak a Lokival, és most a félelmetes Groupama Arénában várhatják a hajdúságiakat. A pontvadászatban 13-1-1-es mérleget könyvelhettek el Geráék, a kupában pedig csak a Vidi tudott előnyt szerezni, amit azonban Felcsúton ledolgoztak Busaiék. A zöld-fehérek formája nem rossz, bár épp a debreceniektől másfél hete vereséget szenvedtek, előtte és utána ugyanakkor hozták a győzelmeket. Messze nem az őszi formáját mutatják Radóék, ám ez a visszafogottabb produktum is elég általában a sikerhez.
A piros-fehérek a bajnokságban a 3. helyre jöttek fel, de vendégként azért nem meggyőzősek (4-6-4). Legutóbb éppen győzni tudtak a kirándulásuk alkalmával (Paks 0-1), de idegenbe azért nem nyerni járnak Szakályék. A dobogóra odaérhetnek a hajdúságiak, a sorsolásuk sem vészes, ám ehhez javítani kellene a formájukon. Az elmúlt hetekben háromszor is kikaptak Kondás Elemér fiai (Kispest, Videoton, MTK), tehát azért képes betlizni is a társulat. A kupában eddig nem nagyon izzadtak meg Mészárosék, igaz, nem is kaptak nagyon erős ellenfeleket eleddig.
Doll trófeákat akar nyerni, és a tréner fanatizmusa jó eséllyel átragad majd a futballistákra is. Nalepáék védekezése mostanság nem feltétlenül precíz, így simán benne van a pakliban, hogy betalálnak a vendégek. Viszont az az érzésünk, hogy Lamahék megnyerik a találkozót, és bejutnak a döntőbe. Tippünk így: 1-es!

West Ham United-Manchester United Mindkét fél betalál: IGEN!

Az FA-Kupa újrajátszása izgalmas kilencven percet ígér: szerintünk könnyen jöhet a gólváltás…
Slaven Bilic nagyon jó kis együttest pakolt össze az Upton Parkban. A kalapácsosok 52 pontjukkal a 6. helyen állomásoznak, aktuális ellenfelükkel harcolnak az 5. pozícióért. A londoniak otthon erősek (7-7-2), és a formájuk sem rossz: január közepe óta csak egyszer kaptak ki, három sikert követően háromszor ikszeltek, ezek közül csak a Crystal Palace ellen illett volna tán nyerni, a Cheslea és az Arsenal ellenében azért nem rossz az egy pont. A sorozatban a Liverpool ellen megismételt mérkőzésen vívták ki a továbbjutást Carollék, majd a Blackburnnél kiütéssel nyertek a piros-kék-fehérek. A gárda előrejátéka kifejezetten jó, ugyanakkor a védelem képes a megingásokra – mostanában sok gólos mérkőzéseket vívnak rendre Payeték. A keretben Byram és Collins, azaz két bekk sérült.
A Manchester United hullámvasúton ül az idén, a társulat képtelen a kiegyensúlyozott teljesítményre. Idegenben különösen gyengék a vörösök (6-4-7), akik két nyertes ütközet után (Manchester City, Everton) simán összeomlottak a White Hart Lane-en (Tottenham 3-0). Ez a kilencven perc is megmutatta van Gaal együttesének gyengeségeit: koncentrációhiány, fegyelmezetlenség és hitehagyottság. Carrickék hat perc alatt szedtek be három gólt a Hotspur ellen… Az FA-Kupában a Derby után a Shrewsburyt is magabiztosan búcsúztatták Martialék, ám a WHU azért lényegesen nehezebb feladat elé állítja majd Matáékat. Schweinsteiger, Rooney és Show továbbra is sérült.
A Manchesterre, vagy éppen ellene fogadni óriási lutri, totálisan kiszámíthatatlanok Depayék. A WHU gólképes elől és hátul egyaránt, tippünket elsősorban erre alapozzuk. A gólváltás jó opciónak tűnik…

Olvasói sztorik