Hírek

BL és Magyar Kupa

Egy vendégsiker és egy hazai gólos történet...

Békéscsaba-Újpest 2!

A fővárosiak 2-0-ás előnyüket megtoldják az elődöntő visszavágóján!
Az első találkozó a Szusza Ferenc Stadionban 2-0-ás újpesti sikerrel zárult.
A Békéscsaba nem tud elmozdulni az utolsó helyről. A viharsarkiak 22 pontnál járnak, de a Vasas-Felcsút páros is csak 25-ig jutott. A hétvégén illetve jövő szerdán két kulcsfontosságú mérkőzés vár Vaskóékra: előbb a Puskához látogatnak, majd fogadják az angyalföldieket. Ha ezeken nyernek Punosevacék, úgy jó eséllyel bennmaradnak az élvonalban, ha nem, akkor jön a fájdalmas búcsú… A lilák tavasszal összeszedettebbek, de az utolsó két mérkőzésüket megint elrontották. Szerdán előbb az MTK-nál kaptak egy hármast, majd szombaton Sopronban a Haladás is elverte őket (1-0). A támadójáték nagyon halovány, immár három mérkőzés óta nem képesek gólt rúgni Calventéék. A kupában okoztak meglepetéseket is Laczkóék (például az MTK kiejtésével), de az első mérkőzésen Újpesten alárendelt szerepet játszottak. A klubnál prioritást élvez a bajnokság, így ma jó eséllyel erősen tartalékos csabai csapat fut ki a Kórház utcai pályára…
Az Újpest nagyszerűen zárta a 2015-ös esztendőt, a tavasz viszont eddig igencsak hektikusra sikeredett Baloghék számára. A gárda jelenleg a 4. a bajnokságban, a dobogó még simán összejöhet, sőt, ha jól alakulnak az eredmények, még akár a 2. hely is. Ami problémát jelentett az elmúlt hetekben, az Vignjevics mester szerint az akarati tényező, illetve annak hiánya volt. A három kiesőjelölttel szemben Bardhiék mindössze egy egységet szereztek: kikaptak a Csabától és a Vasastól is, szombaton a hajrában sikerült pontot menteniük a Puskás ellen odahaza. A kupában eddig nem nagyon izzadtak meg Mohlék, magabiztosan jutottak el az elődöntőig. Balogh nem vállalja a játékot, Kabát viszont kezdhet.
Bár nem is olyan régen az Újpest megégett a Viharsarokban. Ma viszont a fővárosiak sikerét várjuk, ugyanis a hazaiak sokkal inkább a bajnokságra koncentrálnak majd. Tippünk így: 2-es!

Real Madrid-Wolfsburg 1-es és +2.5!

Egy hete a hispánokat kínos kudarc érte a németeknél, ma muszáj lesz javítaniuk!
Az első mérkőzésen a zöld-fehérek 2-0-ra nyertek.
A királyiak nagyon rosszul futballoztak a múlt héten Wolfsburgban, nem is csoda, hogy kétgólos vereség4et szenvedtek. Pedig nagyon optimista hangulatban várhatták az összecsapást a madridiak, hiszen előtte szárnyaltak a La Ligában, ráadásul nyerni tudtak a Camp Nouban is. A BL-vereség után a hétvégén az Eibar ellen kivégzést tartottak Ronaldóék, s mivel botlott ismételten a Barca, még a bajnoki arany is belátható, négypontos távolságba került. Ma nagyon kell figyelniük a védekezésre Ramoséknak, hiszen ha csak egy gólt is kapnak, már néggyel kellene válaszolniuk. A hátsó alakzatban Varane továbbra is sérült, így jó eséllyel a Navas – Carvajal, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Ronaldo, Benzema, Bale összetételben kezdeti csapatát Zidane mester.
A Wolfsburg a BL-ben fantasztikusan szerepel, ugyanakkor a Bundesligában csak botladozik. Csak a 8. helyen áll, legutóbbi négy bajnokija közül kettőt elveszített, kettőt ikszre hozott. Szombaton a Mainz vitt el tőle pontot, így az EL-t érő pozícióktól is már hat egység a lemaradása Dieter Hecking legénységének. A farkasok idegenben hagyományosan gyengén teljesítenek az idén, és ezúttal nem Hannoverbe, vagy Frankfurtba utaznak, hanem a Bernabeuba… Egy hete igencsak meglepték ellenfelüket Draxlerék, a madridi védelem több alkalommal csődöt mondott. Ma sem adhatják fel a támadójátékot Schürrléék, a szakmai stáb szerint is a továbbjutáshoz gólt kell szerezniük. A keretben Jung sérült, Caligiuri edzéseket hagyott ki, talán elutazhat a spanyol fővárosban.
Azt gondoljuk, hogy nyernek a madridiak, és lesz legalább három találat az ütközetben. Bale-éknek muszáj támadniuk, de ezúttal nagyon kell ügyelniük a védekezésre. A németek, ha beállnak bunkerezni, tuti, hogy kiesnek, de Arnoldékra nem jellemző ez, más karakterű alakulat. Nyílt meccs, sok találat, hazai siker – ezt várjuk a mérkőzéstől!

Olvasói sztorik