Hírek

Hazai sanszok

Ma egy olasz és egy svéd meccsnek jártunk utána...

Malmö-Sundsvall 1-es és +2.5!

A házigazda gólos meccsen múlhatja felül a Sundsvallt!
A Malmö tavaly felemásan teljesített. A BL-ben bejutott a csoportkörbe, sőt, túl is élte azt, átkerülve az EL-be (itt a Sevilla állította meg), a bajnokságban viszont nem tudta megvédeni címét, és mindössze az 5. helyen zárt. A kékek jól kezdték a szezont, a kupában az elődöntőig meneteltek, majd a nyitó fordulóban legyőzték a címvédőt (Norrköping 3-1). Minden szépen indult tehát, aztán jött az újonchoz tett látogatás, ami totális lebőgéssel zárult: a Jönkoping 3-2-re verte Bergetéket… Persze, nem kell temetni még Rosenbergéket, de annyi biztos, rámutatott a brigád gyengeségére, ez pedig a védekezés. A hátsó alakzat már tavaly is ingatag lábon állt, érdekes módon az idén mégsem ezt a csapatrészt erősítették meg. Allan Kuhn vezetőedző számolhat az alapcsapatával.
A Sundsvall a tavalyi kiírásban megúszta a kiesést, a 12. helyen zárt, ezzel a pozícióval vélhetően az idén is kiegyeznének a klubnál. A szezon előtt a 3. körben mondtak búcsút a kupának, a felkészülési mérkőzéseken felemásan teljesítettek. A rajt viszont jól sikerült, értékes pontot hoztak az AIK-tól, a folytatás is remekre sikeredett, ugyanis a Gefle ellen már a találkozó elején megszerezték a vezetést a sötétkékek. Viszont a szünet után jött egy hazai kiállítás, a vendégek pedig a hajrában fordítottak (1-2). A játékos ma eltiltott lesz, és egy középpályás sérült még a keretben.
A Malmö támadójátéka meggyőző, viszont a védelme nem az igazi. Hazai sikert várunk, no és találatokat, legalább hármat!

Roma-Bologna (0-1) 1!

A hazaiak lendületben vannak, a rossz formában lévő vendégek ellen ma is nyerhetnek!
Spalletti vezetésével szárnyal a Roma, a harmadik helyen állnak 63 egységgel. Az Olimpicóban nem egyszerű a látogatók helyzete, a farkasok mérlege 10-4-1 (36(14), csak az Atalantától kaptak ki, de még az ősszel. A formájuk parádés, a BL-től ugyan elbúcsúztak, de a Serie A-ban január vége óta nem szenvedtek vereséget. A legutóbbi 10 bajnokijukból kilencet megnyertek, csak az Interrel remiztek, a múlt hétvégén a városi derbin arattak fölényes sikert (Lazio 1-4). A keret nem lesz teljes, Nainggolan és Vainqueur sérült, De Rossi és Pjanic szerepeltetése kérdéses, viszont Perotti, Totti és Gyömbér már talán bevethető lesz a találkozón.
A Bologna Donadoni mesterrel jót húzott, az ősz hajú tréner benntartotta a gárdát, legalább is úgy tűnik egyelőre. A piros-kékek 36 pontjukkal a 14. helyen állomásoznak, viszont a formájuk tragikus: hat meccs óta nem nyertek, három ikszet három vereség követett. A múlt héten a sereghajtó is elvitte a pontokat tőle (Hellas 0-1). Idegenben 6-1-8 a statisztikája, legutóbb február közepén diadalmaskodtak túrán, akkor az Udineset verték a Friuliban. Lesznek hiányzók a vendégeknél is, Giaccherini eltiltását tölti majd, Destro, Taider, Oikonomou és Morleo sérült. 14 gól hiányzik majd a vendégektől, így hatványozottan nehezebb dolguk lesz a bolognaiaknak Rómában…
Azt gondoljuk, hogy a Roma alaposan elverheti a Bolognát, kettő lesz közte a végén!

Olvasói sztorik