Hírek

Holland gólok, spanyol hazai!

Két összecsapás került fel a mai étlapunkra...

Twente-Feyenoord +2,5!

Mindkét együttes elkapta a fonalat, a találkozótól gólokat várunk – és azért vendégsikert…
A Twente futott már jobb szezont is… Az Enschede-i alakulat mindössze a 10. 38 egységgel, halovány reménye ugyan maradt a rájátszásra, de a sorsa már nem a saját kezében van. A piros-fehérek otthon 8-2-4-es sort tudnak felmutatni, gólkülönbségük 27-22 a saját létesítményükben. Az összesített over/under mutatójuk 21/8. A formájuk egészen jó, január vége óta mindössze egyszer buktak, emellett hétszer nyertek és egyszer remiztek René Hake fiai. A brigád sorsolása kimondottan nehéz, hiszen csak motivált alakulatokkal találkoznak Cabralék a hátralévő játéknapokon. A keret nagyon hiányos lesz, egy csatár még eltiltását tölti, egy kapus, egy bekk, egy középpályás, egy jobbszélső és egy másik támadó pedig sérült.
A Feyenoord a 3. helyét tartja magabiztosan, Giovanni van Bronckhorst legénysége merészebb álmokat is dédelgethetett volna, ha nincs a téli ámokfutása a gárdának. Decembertől februárig hétszer kaptak ki egymás után, majd jött a feltámadás: egy iksz után immár öt bajnokit húztak be a piros-fehér-feketék. A rotterdami alakulat most 52 egységnél jár, ha megőrzi e pozíciót, úgy garantált a jövő évi EL-indulás. Idegenben sebezhető a társulat (6-2-6), de a gólok rendre jönnek a túráin is (25-24). Az over/under mutatójuk 17/12. A balhátvéd poszton van bajban a szakvezetés, két játékos is kidőlt, rajtuk kívül egy kapus sérült még.
Nyílt, izgalmas mérkőzést várunk a két jó passzban lévő brigádtól. És ebből adódóan szerintünk jönnek majd a találatok is, legalább három!

Villarreal-Getafe 1!

A házigazda ugyan fáradtabb lesz ellenfelénél, de a liga leggyengébb túrázója ellen így sem hibázik!
A Villarreal magabiztosan őrzi 4. helyét a La Ligában. A Sárga Tengeralattjáró az El Madrigalban nagyon erős, mutatója 11-3-2, gólkülönbsége 24-10. Marcelino mester legénysége kétfrontos harcban érintett, ugyanis a La Liga mellett az EL-ben is már a negyeddöntőbe jutott, s mi több, csütörtökön hazai környezetben 2-1-es előnyre tett szert a Prága ellen. A formára sem lehet panasz, a gyengébb március eleje után összekapták magukat Bakambuék, otthon remiztek a Barcával, majd elhozták a pontokat az Eibartól. Musaccio és Bonera, azaz két bekk sérült, Dos Santos bevetésére van némi esély.
A Getafénél nagyon elszámolták magukat télen, amikor is több alapembert is elengedtek a madridi kiscsapattól. Escriba mester legénysége 28 pontjával a 19., kieső helyről várja a folytatást. A kékek idegenben pocsékul tolják, 1-2-12-es statisztikájukhoz 9-42-es gólkülönbség társul! Január elejéig minden rendben is ment, fontos kiesési rangadókat nyertek meg Sarabiáék, ám utána megszakadt valami. A legutóbbi 11 fellépésükön két iksz mellett 9-szer kikaptak a fővárosiak, így nem is csoda, hogy a középmezőnyből a kiesőzónába csúsztak vissza. Vendégként január 23-a óta nem találtak be Goitomék, nagyon úgy fest, hogy az idén izgalmas lesz a társulat végjátéka a ligában… A védelemben lesznek fontos hiányzók, Velazquez sérült, Vergini eltiltott, Vigaray szerepeltetése is kérdéses ugyanebben a csapatrészben. Damian Suarez már teljes edzésmunkát végzett, így a jobb bekk mér ott lehet a mai találkozón.
A házigazda fáradtabb lesz ellenfelénél, viszont a kiesőjelöltnek sok a hiányzója, ráadásul pocsék formát mutat hónapok óta. A Villarreal otthon tartja a pontokat, tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik