Hírek

Két erős hazai!

Ma nem igazán lesz jó napjuk a vendégeknek...

Haladás-Békéscsaba 1!

A zöld-fehérek Sopronban jól tolják, a csabaiak egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek. Sanszos a hazai siker…
A Hali az ősszel egyértelműen az élvonal meglepetés csapata volt: Mészöly Géza fiai sokáig a dobogón tanyáztak, rendkívül jól zárt a védelmük, igaz, a támadójáték akadozott olykor. A tavasz már nem sikerült ilyen fényesre, elsősorban vendégként teljesítenek a korábbiakhoz képest lényegesen rosszabbul Wilsék. A múlt hétvégén viszont megtört az átok, Iszlaiék pontot hoztak Felcsútról (Puskás 1-1), majd szerdán a kiesőzónában álló Vasast legyőzték Gaálék. Sopronban eddig három mérkőzést vívtak Halmosiék, verték az angyalföldieket és a DVTK-t, ikszeltek az Újpesttel. Jelenleg 40 ponttal a 6. helyen állnak a vasiak, jó esetben a felsőházban végezhetnek. A keretben Ugrai fontos hiányzó, de eltiltottja nem lesz a szombathelyieknek. Halmosi visszatérhet.
A Békéscsaba egészen összeszedett volt tavasszal, ám szerdán összeomlott a második félidőben a brigád, és simán kikapott az MTK-tól. A viharsarkiak 22 ponttal sereghajtók, a Vasassal és a Puskással vívnak különversenyt a bennmaradásért. Idegenben 2-4-8 Vaskóék mérlege, gólkülönbségük a túrákon 9-30! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a brutál verésekbe még ősszel szaladtak bele a viharsarkiak. Szpisljak mester legénységének nagyon kellenének az egységek, a döntetlenekkel nincsenek kisegítve. Ami éltetheti a reményt, hogy a gárda még találkozik a két riválissal, jó eséllyel ezeken a meccseken dőlhet el a kiesés sorsa.
Érdekes mérkőzésre van kilátás Sopronban. A csabaiaknak jönniük kellene, hiszen pontra, pontokra van szükségük a bennmaradáshoz. Ezt a Hali kihasználhatja, és Martínezék szétkontrázhatják a vendégeket. Szerintünk győznek a zöld-fehérek, tippünk így 1-es!

Real Madrid-Eibar 1-es és +3.5!

A királyiak a hétközi kupakudarc után ma kivégzést rendezhetnek a gyengélkedő kiscsapat ellen.
Nehéz kiismerni az idei Madridot. Rafa Benitezzel a kispadon jobbára bukdácsoltak a hófehérek, Zidane érkeztével viszont stabilabbá váltak Pepéék. Buktak ugyan fontos meccset a francia legenda vezetésével is (Atletico), de a tavaszra olybá tűnt, összeállt a Real. Megnyerték a Camp Nouban a rangadót, ezt követően optimistán várták a drukkerek a Wolfsburg elleni idegenbeli ütközetet. Hiba volt…
Iscoék kilátástalan játékkal rukkoltak elő, fásultan futballoztak Ronaldóék, akik ha el is jutottak a németek kapujáig, nem tudtak kifogni Benaglión. A remény persze még él a továbbjutásra, ám ha a farkasok betalálnak a Bernabeuban, úgy nagyon nehéz dolguk lesz Casemiróéknak.
A La Ligában a 3. helyen állnak Bale-ék, egy egység a lemaradásuk a városi riválissal szemben. Otthon 13-1-2-es mérleghez 60-14-es gólkülönbség társul, tehát rendre megszórja ellenfeleit a brigád. Ezúttal két bekk hiányzik majd: Ramos eltiltott, Varane sérült, utóbbi talán ott lehet a keretben. Benzema sérülése javul, így a francia csatár is ott lehet a mai találkozón.
Az Eibar pocsék formában futballozik hónapok óta, kész szerencse, hogy az őszt és az év elejét nagyon megnyomták a piros-kékek. 38 pontjukkal a 9. helyen állnak, de a legutóbbi 11 bajnokijuk közül csak egyet bírtak megnyerni, és ebben a periódusban nyolcszor kikaptak. Jose Luis Mendilibarnak fel kellene ráznia alakulatát, bár kétségtelen, hogy a kiesés réme nem fenyegeti a baszk brigádot. Idegenben 3-5-7 Borja Bastonék mérlege, az utolsó két túrán két kiesőjelöltnél remiztek (Rayo, Getafe). A keret ezúttal is hiányos lesz, egy bekk eltiltását tölti, egy másik sérülésből épül fel, és a középpályán is van egy kimaradó.
Vajon melyik arcát mutatja a Real? Nos, szerintünk a szebbiket, amelyik nem fásultan, hanem gólratörően és látványosan futballozik. Ennek megfelelően sima hazai sikert és legalább négy találatot várunk a kilencven perctől!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik