Hírek

Olasz és holland gólok

Ma a másodosztályú meccsekre koncentrálunk,..

Avellino-Pescara Mindkét fél betalál: IGEN!

Az edzőváltás egyelőre nem érződik a hazaiak teljesítményén. Mindkét gárda erősebb az előrejátékban – ma is gólokat várunk…
Az Avellino 44 egységével a 12. a Serie B-ben. A zöldeknek nem nagyon kell izgulniuk a kiesés miatt, előnyük 7 pont, de a play offról sem álmodozhatnak már. A gárdánál március közepén edzőváltás történt, Attilio Tesser ment, Marcolin jött, de az eredmények egyelőre elmaradtak. Sőt, a korábban remeklő támadójáték is akadozik, immáron három bajnoki óta impotens a csatársor. Télen Trottát eladták a csikók, ez nagy érvágás az alakulat számára. A legutóbbi három fellépésükön csak egy pontot húztak be Castaldóék – ez azért mindenképpen kevés a keret erejéhez képest. Otthon 8-4-5 a mérlegük, gólkülönbségük 24-19, az over/under mutatójuk pedig 19/15. A gárdában nincs eltiltott, és az alapcsapatból egy bekk és egy középpályás hagyott ki edzéseket, szereplésük kérdéses.
A Pescara a 8. 52 ponttal, ez még rájátszást érő pozíció, ám a Virtus Entella és a Brescia is nagyon iparkodik mögötte. A delfinek a múlt hétvégén egy pocsék szériát zártak le, kilenc nyeretlen meccs után győzedelmeskedtek ((Como 2-1). Kellett is a siker Massimo Oddo legénységének, amely így legalább reménykedhet a play offban. A kék-fehérek vendégként 5-3-9-es statisztikával rendelkeznek, gólkülönbségük 22-28. Rossz előjel viszont, hogy a legutóbbi négy túrájukon egyaránt kikaptak Lapaduláék. A társulat hajlamos gólgazdag meccseket vívni, over/under mutatójuk is erről árulkodik: 21/13, ami az olasz másodosztályban kiemelkedőnek mondható. A keretben lesznek fontos hiányzók: Benali és Torreira egyaránt eltiltását tölti, mindketten a középpálya meghatározó emberei. Sőt, Zupari, egy bekk is begyűjtötte 5. sárgáját, így ő is pihen. Coda (hátvéd) sérült – négy alapembert kell pótolni…
Az elmúlt két ütközetük gólokban gazdag volt – ma is várunk egy-egy találatot, mindkét oldalról. Tippünk így: Mindkét fél betalál!

Den Bosch-Telstar +2,5!

A házigazda az edzőváltás óta lényegesen nyíltabban futballozik, a vendégek korábban is ezt tették – gólokat várunk, legalább hármat!
A Den Bosch a középmezőnyalsó felében állomásozik, a gárda a 15. 34 egységgel, otthonában erősebb mérleggel (6-4-5). A gólkülönbsége saját stadionjában 28-23, azért ez nyílt játékra enged következtetni. Február közepén a tulajdonosok az edzőváltás mellett döntöttek, érkezett Wiljan Vloet, aki még inkább a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A kékek eredményessége nem sokat javult, viszont sokkal több találat esik a meccseiken, mint korábban. A formájuk rossz, három bajnokit buktak el sorozatban. A keret szinte teljes lesz, várhatóan a 4-2-3-1-es hadrendben lép pályára a brigád. Egy középpályás visszatér eltiltásából.
A Telstar 40 ponttal a 11. helyen áll, még bőven odaérhet a play offos helyek valamelyikére. Ehhez viszont gyatra, 4-1-11-es idegenbeli mutatóján mindenképpen javítania kellene… Mondjuk éppen jó úton járnak a piros-kékek, ugyanis a múlt héten az Achilles vendégeként diadalmaskodtak (1-3). A formájuk összességében is biztató, mert az említett ütközet előtt otthon is három egységet kasszíroztak Michel Vonk fiai (Dordrecht 3-0). A találatok jönnek általában a Telstar mérkőzésein, idegenben 21-34, az over/under mérlege 24/8. A keretben egy középső középpályás nem áll rendelkezésre.
Az az érzésünk, hogy a két alakulat rendesen egymásnak esik ma este: lesz legalább három gól a mérkőzésen! Tippünk így +2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik