Hírek

Hazai és gólok!

Ma az EL-re fókuszálunk...

Borussia Dortmund-Liverpool 1!

Klopp mester csapatai közül az egykori kerül előnybe a negyeddöntő első felvonásán!
Érdekes az élet, Jürgen Klopp egykori és jelenlegi alakulata csap össze az El-ben a legjobb négy közé jutásért. A német együttes csúcsformában futballozik hetek, hónapok óta. Tuchel mester fiai a Signal Iduna Parkban nem kegyelmeznek az ellenfeleknek, a Bundesligában – ahol 5 egységgel lemaradva őrzik magabiztosan 2. helyüket – 11-2-0 a mérlegük, és az El-ben sem botladozik – erről a Porto és a Tottenham futballistái hosszasan mesélhetnének. A brigád támadószekciója félelmetes, Aubameyang, Reus, Mkhitaryan, Sahin, Ramos – néhány név a teljesség igénye nélkül.
A védelem viszont hajlamos a megingásra, ezt épp a hétvégén bizonyították Ginterék, amikor is a Werder kétszer is mattolta a dortmundi hátsó alakzatot.
Labdabirtoklás, letámadás, mélységi beindulások, rengeteg üres mozgás – ez jellemzi a sárga-feketéket. Jó hír a drukkereknek, hogy Suboticon kívül nincs más sérült, Gündogan ugyan edzéseket hagyott ki, de talán ott lehet a keretben.
A Liverpool nem tud kilépni az árnyékából, mindössze a 8. a Premier League-ben, formája kiszámíthatatlan, képes tutinak tűnő meccseket elveszíteni, ugyanakkor arattak már Coutinhoék bravúrgyőzelmeket is. Tán leginkább a formaingadozás a legnagyobb problémája a vörös gárdának. Erre lehet egyfajta magyarázat a sor sérült, mert amióta Klopp az Anfielden tevékenykedik, még nem nagyon tudta pályára küldeni a legjobb tizenegyét. A második számú európai kupasorozatban sem brillíroznak mindig Milnerék, az Augsburg ellen például rendesen megszenvedtek az angolok. De az eredményeket és a győzelmeket természetesen nem kell megmagyarázni, valahogy csak eljutottak Lallanáék a negyeddöntőig!
A német trénernek megint lesznek gondjai a kezdőcsapat összeállításakor, ugyanis sok a hiányzó. Benteke, Firmino, Gomez, Ings és Lucas biztosan kihagyja az első felvonást, a szlovák bekk, Skrtel szerepeltetése erősen kérdéses.
A Borussia nagy formában van, a Pool szeszélyes. Ha azt vesszük alapul, hogy a dortmundiak milyen simán ejtették ki a Premier League jelenleg 2. helyén álló együttesét, a Tottenhamet, akkor még erőteljesebben megfogalmazódik bennünk a tipp: ebből hazai siker lesz!

Braga-Sahtar Donyeck Mindkét fél betalál: IGEN!
Két, nyílt sisakos küzdelmet felvállaló együttes csap ma össze Portugáliában: simán jöhet a gólváltás!
A Braga a három nagy mögött magabiztosan őrzi a 4. helyét a bajnokságban, otthon félelmetes, idegenben azért sebezhető teljesítményt nyújtva. A formája mostanság lehetne jobb is, ugyanis két utolsó túráján kikapott. A Benfica a hétvégén nagyon kitömte a piros-fehéreket (5-1), előtte viszont a Belenensesnél nem szabadott volna vereséget szenvedni. Az EL-ben eddig magabiztos, noha élt meg kellemetlen perceket mind a Sion, mind a Fener vendégeként, de azért mindkét esetben jött a továbbjutás. Crisian, Rui Fonte sérült, Josue szerepeltetésére van remény.
A Sahtar a Kijevvel vív különversenyt a bajnoki aranyért, március közepén a Dnyipronál kikapott, így elillant az előnye. Jelenleg három pont a lemaradása, de van egy elmaradt mérkőzése. A legutóbbi bajnokin fiesztát rendeztek a narancssárgák, 8-1-re verték a Kharkivot. A második számú európai kupasorozatban eddig jól menetelnek Taisonék, az első idei körben Gelsenkirchenben vívták ki a továbbjutást (0-3), miután Lvivben remiztek a Schalkéval szemben. Aztán jött az Anderlecht, amelyet oda-vissza vertek Mircea Lucescu fiai. Azért ez nem rossz ajánlólevél…
Ami problémát jelent, hogy Kucher és Fred, egy bekk és egy középpályás eltiltását tölti majd, Azevedo (hátvéd) sérült, rajtuk kívül pedig Shevchuk, Taison és Rakitskiy sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot.
A vendégeknél sok a hiányzó, a Braga otthon erős. Elméletileg inkább a hazaiaknak áll a zászló, de a donyeckieket nem szabad leírni. Idegenben remekül kontráznak, és bevehetik a portugálok kapuját. A gólváltás jó opciónak tűnik erre az összecsapásra!

Olvasói sztorik