Hírek

Feczesin gólja döntött a Vidi-Lokin

Négy nyeretlen meccs után győzött a tavalyi bajnok, harmadszor verte meg idén a DVSC-t.
OTP Bank Liga, 29. forduló

Videoton FC – DVSC-Teva 1-0 (1-0)
Pancho Aréna, Felcsút, v: Szabó Zsolt
Videoton:Kovácsik – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Stopira – Simon – Suljic, Haraszti (Sejben, 87.), Pölöskei, Géresi (Nego, 76.) – Feczesin Tischler, 68.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
DVSC-Teva: Verpecz – Lázár (Máté P.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi, Hollmann, Szakály P., Varga J., Ferenczi (Horváth Zs., a szünetben) – Kulcsár (Takács, 63.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Feczesin (37.)
Kiállítva: Brkovics (31.)

Régi időket idézett a két csapat összeállítása, a Vidiben három, a Lokiban mindössze egy légiós volt a kezdő csapatban. Igaz, az első ziccert két külföldi hozta össze, a 3. percben Vinicius beadását Stopira üresen fejelte kevéssel a kapu mellé. A következő hazai beadás is gondot okozott a Debrecen kapuja előtt, mert Verpecz melléütött a labdának, szerencséjére Mészáros felszabadított.

Veszélyesebb volt a Videoton, Géresi szép ollózása kevéssel ment mellé és előtte Suljic is megdolgoztatta Verpeczet egy lövéssel. Húsz perc alatt hat szögletet rúghattak a hazaiak, de úgy látszott, a Horváth Ferenc által folyamatosan hiányolt jó helyzetkihasználás most sem lesz jellemző a csapatra.

A 31. percben tovább fogyatkozott a pályán lévő légiósok száma: Brkovics utolsó védőként rántotta le a kapu felé induló Géresit, amiért Szabó Zsolt kiállította a debreceni védőt. Kondás Elemérnek ekkorra már egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania Lázár sérülése miatt, alaposan fejre állt tehát az eredeti hátsó alakzata.

Jött is a Vidi vezető gólja: a 37. percben Simon tette ki jobb szélre a labdát Suljicnak, aki elfutott, középre lőtt és a hibázó Máté Péter mögött érkező Feczesin közelről a kapuba továbbított, 1-0. A gól után is a Vidi volt lendületesebb, a 42. percben a sokat vállaló Géresi lövését kellett Verpecznek védenie és Juhász Roland fejese sem sokkal tévesztett célt.

Fotó: vidi.hu

A második félidő első említésre méltó mozzanata is Géresi Krisztián nevéhez fűződött, elfutása és beadása után azonban nem tudtak a társak a labdához férni. Aztán sokáig semmi, majd a 60. percben Haraszti tekert nem sokkal kapu fölé. A középpályásnak ez volt amúgy a századik NB I-es meccse. A Loki edzője a 63. percre mindhárom cserelehetőségét kihasználta, de ennél komolyabb életjeleket nem adott a vendég együttes…

A 73. percig kellett várni az újabb kapuralövésre, Suljic tüzelt 22 méterről egy kis fehérvári labdajáratás után, Verpecz vetődve védett. A hajrára eseménytelenné vált a meccs, Haraszti kisebb szólója sem jutott el helyzetig. A DVSC a 86. percig nem tudott felmutatni helyzetet, akkor viszont majdnem egyenlített, Szakály teljesen üresen maradt Hollmann szöglete után, de fölé fejelt.

És ezzel fel is jegyezhettük az utolsó eseményt a találkozón: a szebb napokat is látott vidéki bajnokok meccsét a Videoton nyerte, amely harmadszor győzte le ellenfelét a szezonban. Ki tudja, ez akár kettejük versenyét is eldöntheti a végén, valahol a dobogó környékén.

A találkozót Gyarmati András sportmenedzser, A-licenszes edző így értékelte a Rangadó.hu-nak:
– A Videoton ragyogóan kezdte az első félidőt, egy hazai csapathoz illően nyomást gyakorolt ellenfelére. A 10. perc környékén lehetett látni, hogy ezt nem fogja bírni a Loki. Természetesen a kiállítás is befolyásolta a mérkőzést. A Debrecen nem tudott támadásokat vezetni és meg is született a hazaiak vezető gólja. A második félidőben viszont kiegyenlítettebb volt a játék, a Loki is próbált kezdeményezni, de a Vidinek nem kellett túl nagy erőfeszítéseket tenni, hogy tartsa előnyét. Az utolsó 10 percben kitámadott a DVSC, volt lehetőségük, tíz emberrel is jól tartották magukat, mentek az egyenlítésért, ez tetszett. A Videoton összességében megérdemelten nyerte meg a találkozót, de hangsúlyozom, elsősorban az első félidő miatt, mert a másodikban nem játszottak jobban.
Olvasói sztorik