Hírek

Irány München és Preston!

Kedd este folytatódik a BL, illetve az angol kettőben is rendeznek izgalmas meccseket.

Bayern München – Benfica, 1-es és 2.5 gól felett!

A Bayern München hazai pályán fogadja a Benficát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Első látásra jelentősnek tűnik a különbség a két együttes játékoskerete között, ráadásul a Bayern a nyolcaddöntőben az előző évi finalista Juventust búcsúztatta egészen drámai végjátékban. Mindkét mérkőzésen 2-2-es döntetlennel zárult a rendes játékidő, Pep Guardiola csapata azonban a hosszabbításban felülmúlta torinói ellenfelét. A Benficának ennél azért könnyebb dolga volt, na nem azért, mert a szentpétervári Zenit olyan csekély játékerőt képviselne, hanem mivel az orosz csapat egyszerűen nem volt játékban, s utolsó tétmeccsét csak december elején vívta.
A Bayern szombaton 1-0-ra verte a Bundesligában az Eintrecht Frankfurtot, Huszti Szabolcs csapatát. Finoman fogalmazva sem adtak ki magukból mindent Lahmék, de ez a negyedgőz is bőven elég volt a diadalhoz a kiesés ellen küzdő hesseniekkel szemben. A bajorok a hétvégi bajnokin több ászukat is pihentették, köztük Arturo Vidalt, Douglas Costát és a szupertehetségnek tartott Joshua Kimmichet. Kedden várhatóan mindhárman pályára lépnek a szombaton szerepeltetett Xabi Alonso, Mario Götze és Juan Bernat helyett. Az egyedüli nagyobb kérdőjel Kingsley Coman játéka. A francia izomproblémák miatt hiányzott hétvégén a keretből.
A Benfica szintén győzelemmel hangolódott a legrangosabb európai kupasorozatra. A csapat a rivális Bragát ütötte ki 5-1-re, így zsinórban a nyolcadik meccsén tudott diadalmaskodni az együttes. A vendégek dolgát az is nehezíti, hogy sok a hiányzó a csapatban. A keddi összecsapást sérülés miatt biztosan kihagyja Lisandro López, Luisao, Nuno Santos és a kapus Julio César is. Úgy gondoljuk, a bajorok már kedden eldönthetik a továbbjutás kérdését.

Preston – Fulham, (0-1) 2!

A 10. fogadja a 21. helyen állót az angol második vonal 40. fordulójában és a tabella alapján akár még meglepő is lehetne a tippünk. A győzelemre, illetve a pontokra azonban sokkal nagyobb szüksége van a vendég Fulham csapatának, hiszen 41 pontjával mindössze 4 pontra van a kieső zónától. Ezt elsődlegesen rémes védelmének köszönheti, amely immáron 65 kapott gólnál tart, ennél csak a két sereghajtó kapott többet. Emellett viszont hatékony támadójátékot is fel tud mutatni a vendég együttes, az egész mezőnyt tekintve ők szerezték a 2. legtöbb gólt!
A Preston 56 pontos, ugyan elméletben van esélye még a rájátszásba kerülni, ez azonban a realitás talaján mozogva meghaladná a csapat jelenlegi erejét. A forma nem rossz, a legutóbbi három körben nem talált legyőzőre, azonban a legutóbbi 4 meccs mindegyikén kapott gólt. Ez pedig nem túl jó előjel egy olyan Fulham ellen, amely az életéért küzd a hajrában és a támadójátéka is pazar, plusz egy megnyert kiesési rangadó lendületével érkezik erre a derbire. Úgy gondoljuk, hogy a Fulham nem kap ki a kedd este meccsen és ezt még az oddsok mozgása is alátámasztja.

Olvasói sztorik