Hírek

Az állatvédő Sztoicskov lelőtt zsiráfokkal pózol

Nagy vihart kavar a bolgár klasszisról készült szafari-galéria.

– Én, Hriszto Sztoicskov és a családom egy kisebb, de elkötelezett csoportnak a tagjai vagyunk, amely a környezetvédelem, a vadak élővilágának megőrzése, a veszélyeztetett fajok mellett kampányol, valamint számos jótékonysági kampányban vesz részt az egészségügy, védelem és megelőzés témakörében Afrikában.

Ezt a bolgárok 50 éves aranylabdás játékosa nyilatkozta, miután egy dél-afrikai, szafarikat rendező cég weboldalára felkerült egy rakás olyan kép, amelyen kilőtt afrikai állatok tetemével, vadászpuska társaságában pózol.

– Bár nem hiszem, hogy bárkinek is magyarázattal tartoznék a hobbim miatt, úgy érzem, tisztázni kell pár dolgot. A vadállatok levadászása kulcsfontosságú a helyiek megélhetése szempontjából. Ezzel a beteg és idős állatok selejtezését is szolgáljuk és egyetértenek velem a hatóságok is. Olyanokkal dolgoznak együtt, mint én, így családok ezrei jutnak elegendő húshoz a megölt állatokból. A vadászatért fizetendő összeget is a helyiekhez vándorolnak – magyarázta gyenge lábakon álló érvelését Sztoicskov, aki szerint csak meghatározott állatok lelövésére van engedélyük a hordák tagjai közül és erről a helyi vezetőkkel is megállapodásuk van minden rezervatóriumban.

– Minden fiatal állat kilövése tárgyalás nélküli szabadságvesztéshez vezet. Azoknak, akik dühösek voltak, amiért egy varacskos disznót lelőttem, mondom: ugyanígy érzel az iránt, aki az utcán vesz egy szál virslit?! – támadt vissza Sztoicskov.

Olvasói sztorik