Hírek

Holland gólok, német gólok…

A Venlo és a Leverkusen is eseménydús kilencven percet produkálhat.

VVV Venlo – FC Den Bosch Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

A tabella második helyezettjének félelmetes a csatársora, ma is villoghatnak a fiúk!
A holland másodosztályban a 32. fordulót rendezik a hétvégén. A Venlo stabilan ott tanyázik az élmezőnyben, jelenleg a 2., 60 pontja van, hazai mérlege 11-1-3. Gólkülönbsége saját közönsége előtt 38-15, tehát rendre megszórják ellenfeleiket a sárga-feketék. Az együttes formája némiképp hullámzóvá vált, két iksz után nehezen nyertek a sereghajtó ellen, majd kikaptak rangadón az FC Eindhoven vendégeként. Seuntjens 24 találattal vezeti a góllövőlistát, over-under mutatójuk 24/7. A keretben egy bekk sérült, rajta kívül mindenki bevethető.
A Den Bosch szürke középcsapat, a 14. helyen állnak 34 ponttal. A gyenge szereplés miatt februárban edzőt váltott a klub, ám egyelőre Wiljan Vloet sem tudott csodát tenni. Ami változott, hogy a kék-feketék nyíltabban futballoznak, a korábbiakhoz képest lényegesen több gól esik a mérkőzéseiken, amióta az új tréner dolgozik a csapatnál. A formája gyenge, legutóbb otthon kapott egy hatost a Bredától, ráadásul a legjobb góllövőjét is elveszítette: Haver piros lapot kapott, így ma eltiltott lesz. Idegenben haloványul teljesítenek (2-6-7), nehéz elképzelni, hogy épp a Venlo ellen táltosodnának meg Pozderék.
Nagyon sanszos a hazai siker, de jobban fizet, ha az 1-es mellé bevállaljuk a +2.5-ös opciót. Az elmúlt két alkalommal ebben a felállásban Venlóban jött ez a kimenetel. Mi erre fogadunk!

Leverkusen-Wolfsburg Mindkét fél betalál: IGEN!

A nemzetközi kupaindulás a tétje a mai párharcnak. Gólváltással számolunk!
A Bayer számára nem jött jókor a válogatott szünet, a piros-feketék a hullámvölgyből kilábalva egy iksz után két meccset is nullra nyertek (Hamburg, Stuttgart). Kellettek is az egységek a gárdának, ugyanis nagyon lecsúsztak a tabellán. A jobb eredmények hatására végül felkapaszkodtak a 6. pozícióba. Most 42 pontjuk van, a 4., Bl-selejtezőt érő pozícióban lévő Schalkével szemben csak kettővel vannak lemaradva. Hazai mutatójuk nem éppen félelmetes, 6-3-4-es soruk legalább is erről árulkodik. Roger Schmidt vezetőedző nincs könnyű helyzetben, mivel sok a sérült a csapatnál. Jedvaj, Papadopoulos, Boenisch és Hilbert a védelemből, Bender és Kampl pedig a középpályáról marad ki.
A Wolfsburg történelmi tettet hajtott végre azáltal, hogy bejutott a BL-ben a legjobb 8 közé. A zöld-fehéreket viszont kissé megviselte a többfrontos küzdelem, így Dieter Hecking alakulata mindössze a 8. 38 ponttal. Otthon még csak menetelnek a farkasok, no de idegenben… Vendégmérlegük 2-4-7, a leállás előtt pedig a formájukra sem lehettek büszkék Draxlerék: előbb kikaptak a Hoffenheimnél, majd otthon nem bírtak a Darmstadttal. Ami biztató hír, hogy Dost elkezdte a tréningeket, a gólerős holland támadó talán már a keretben lehet. Nem úgy a kapus Benaglio, valamint a két bekk Naldo és Jung.
A két gárda egymás ellen nagyon eseménydús, gólgazdag mérkőzéseket vívott a közelmúltban. Megesett, hogy kilencszer zörrent a háló, de három alatt nem igazán álltak meg az együttesek. Ma parázs kilencven percre számítunk, és szerintünk a gólváltás abszolút benne van a pakliban. 1.65-ért ez nem hangzik rosszul, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik