Hírek

Angol bajnoki, cseh kupa

A gyérebb kínálat ellenére azért találtunk két jó kis tippet...

Southend-Sheffield United +2,5!

A középcsapatok randevúján gólokkal számolunk!
A League I-ban mindkét gárda a középmezőnyben szerepel. A Southend a 12. 55 egységgel, 9-4-6-os hazai mérleget produkálva. A Roots Hall-on február közepe óta nem győzött, a formája tökéletesen hullámzó: aratott meglepetés győzelmet idegenben, de kapott is ki nagyon középcsapattól. Phil Brown menedzsernek nem kell eltiltás és sérülés miatt belenyúlnia alapcsapatába, minden bizonnyal marad a 4-4-2-es hadrend.
A Sheffield az idén is minden bizonnyal lemarad a feljutásról, a play offtól 6 pont a lemaradása. Most 55-nél jár, csak úgy, mint aktuális ellenfele. Vendégségben 5-8-6 Nigel Adkins menedzser csapatának teljesítménye. A piros-fehér-feketék változékony formát mutatnak mostanság, hol nyernek, hol kikapnak. Néhány napja a sereghajtó Crewe ellen izzadtak meg Sharpék, de azért összejött a győzelem (3-2). A keretben egy balszélső sérült. A felállás ismét a 3-5-2-es lesz.
Az elmúlt 5 meccsen egymás ellen rendre jöttek a találatok. Most is azt gondoljuk, hogy a felek felvállalják a nyíltabb játékot, és akkor bizony összejön három gól. Mi erre fogadunk!

Sparta Praga-Liberec 1!

A cseh kupa negyeddöntőjének visszavágóján a házigazda ledolgozhatja hátrányát!
A Sparta többfrontos küzdelmet folytat. A bajnokságban a 2., a Plzent üldözi, az EL-ben a Laziót verte ki, a hazája kupájában pedig 2-1-es hátrányból várja a visszavágót. A bordók otthon nagyon erősek, a pontvadászatban mind a 11 alkalommal nyertek! A kupában eddig zaklatott volt az útja Zdenek Scasny csapatának: előbb egy kiscsapat ellen csak büntetőkkel lépett tovább, majd a Pardubice ellen idegenben ugyan kikapott (1-0), de otthon fordítani tudott (3-1). Lafatáék formája egészen jó, másfél hete a Slavia Prágát verték a fővárosi rangadón. A keretben nincs friss sérült.
A Liberec a 4. a bajnokságban, összejöhet még az EL-t érő pozíció, ám a gárda nagyon kétarcú. Otthon az egyik legjobb, vendégként viszont kifejezetten sebezhető. A kupában megszenvedett mind a két korábbi ellenfelével, csak 11-esekkel sikerült eljutniuk a negyeddöntőig. Az első meccsen a fővárosiak vezettek, de Bakosék a hajrában bevitték a győztes találatot. A Slovannál egy középpályás sérült, de már huzamosabb ideje.
Noha a Sparta több fronton is küzd még, ma nem hibázik. A prágaiak ledolgozzák a hátrányukat, és kivívják a továbbjutást. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik