Hírek

Északi hazai, déli góliszony…

Ma még mindig barátkozunk...

Norvégia-Finnország 1!

A két gyenge formában lévő északi csapat csatájából a hazaiak jöhetnek ki jobban…
Norvégia nem lesz ott a kontinensviadalon – de jó ezt így leírni! A piros-kékek a csoportjukban Olaszország és Horvátország mögött a 3. helyet szerezték meg, ezért kényszerültek pótvizsgára. A csoportjukban a talkánoktól kétszer kikaptak, a horvátoknál sem jártak szerencsével, emellett egy hazai, Azerbajdzsán elleni pontvesztés számított kudarcnak. 13-10-es gólkülönbséggel zártak, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy hat mérkőzésen nem kaptak gólt, a horvátoknál egy ötöst kaptak ugyanakkor. A gárda a pótselejtezőkön sem tudott megújulni, sablonos, kiismerhető volt a játékuk. A bukás óta az idén Észtországban játszott barátságos meccset a norvég válogatott, de sikert itt sem értek el, 0-0 lett a végeredmény.
A finnek a mi csoportunkban szerepeltek, a 4. helyen zártak, de szemernyi esélyük sem volt a továbbjutásra. A szövetség kapitányt is cserélt a sorozat közben, de az új szakemberrel sem jöttek az eredmények. Vendégként két sikert értek el Pukkiék, a görögöknél a feröerieknél sikerült győzniük. A selejtezők óta három felkészülési találkozót játszottak a fehér-kékek, de ezekre sem lehetnek büszkék. Svédországtól, Izlandtól és Lengyelországtól is kikaptak a fiúk, nem rúgtak gólt, viszont kaptak kilencet. Az utolsó, lengyel túra igazán botrányosra sikeredet (5-0)…
Mindkét válogatott gyenge formába van hónapok óta, kettejük csatájától nem is várunk jó meccset. Ugyanakkor a norvégokat erősebbnek érezzük, a gyenge finneknek nem lesz esélyük. Tippünk így 1-es!

Macedónia-Bulgária -2.5!

Egyik válogatott sem az attraktív támadófutballjáról híres, ma sem hazudtolják meg önmagukat…
A macedónok szégyen szemre az utolsó helyen zártak a csoportjukban, még Luxemburg is megelőzte őket. Összesen 4 egységgel zárták a 10 meccses sorozatot, egyszer verték a miniállam nemzeti csapatát, egy egy remi jött össze Fehéroroszországban. Hat góljukra 18-cal válaszoltak ez ellenfelek. Az elmúlt három barátságos találkozójukon egy meglepetést azért elértek, magabiztosan verték Montenegrót, viszont kikaptak Libanontól, és a minap Szlovéniában is kapituláltak (1-0). A keret gyenge, klasszisok nincsenek a válogatottban.
A bolgár futball sem a fénykorát éli, a csoportjukban a 4. helyen zártak, Olaszország, Horvátország és Norvégia tekintélyes előnnyel zárt a fehér-zöldek előtt. A sorozatot 11 ponttal zárták, idegenben két sikert könyvelhetek el (Málta, Azerbajdzsán). A nemzeti csapat a múlt héten Portugáliában szerepelt barátságos találkozón, és hatalmas meglepetésre 1-0-ra diadalmaskodtak Naniék ellen. Azt gondolhatnák, hogy remekül védekeztek a vendégek, de ezúttal nem erről volt (csak) szó: a Cristiano Ronaldóék mintha el lettek volna átkozva, helyzetek sokaságát dolgozták és hagyták ki a kilencven perc során.
Egy fokkal a vendégeket érezzük esélyesebbnek, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy a két gárda nem rendez gólfesztivált. Három találat tuti, hogy nem jön össze. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik