Hírek

Ma nem lesz gólzápor!

Ma két barátságos mérkőzéssel szállunk harcba!

Ukrajna-Wales 1-es és -3,5!

Az ukránok otthon erősek, verik a sárkányosokat!
AZ ukránok pótselejtezőn vívták ki az Eb-részvételt: a csoportjukban a spanyolok és a szlovákok előzték meg a sárga-kékeket. A szlovénok ellen odahaza magabiztos, jó játékkal nyertek, idegenben azért megizzadtak, de végül sikerült teljesíteni a küldetésüket. A keret masszív, erőssége a gyorsaság. A minap mondjuk ebből keveset mutattak, kínkeservesen verték Ciprust 1-0-ra.
Wales a belgák mögött végzett a 2. helyen csoportjában, megelőzve például a bosnyákokat. Coleman mester szervezett alakulatot rakott össze, amely jellemzően kevés gólos meccseket játszott. A minap Észak-Írországgal találkoztak a fehér-zöldek, a vége 1-1 lett. A szövetségi kapitány ezúttal felforgatott csapatot küldött pályára, mondván, lehetőséget ad jó néhány fiatalnak is. Ma is hasonlóan “vegyes” walesi válogatott szerepel majd Ukrajnában.
Az ukránok otthon erősek, nyernek is, de Wales azért megnehezítheti a dolgukat. Minimális különbségű hazai sikert várunk!

Észak-Írország-Szlovénia -2.5!

Egyik alakulat sem a látványos támadófutballjáról híres, ma sem kápráztatják el a csatárok a közönséget…
A házigazda ott lesz az Eb-n, a zöld-fehérek ha nem is látványos, de annál szervezettebb játékot mutattak a selejtezőkben. Csak egyszer kaptak ki, mérkőzéseik zömén nem rendeztek gólfesztivált. Laffertyék a minap Wales-szel játszottak felkészülési mérkőzést, a vége 1-1 lett. A gárdában sok a szürke futballista, de Michael O’Neill jól nyúlt a kerethez: akaratban és küzdeni akarásban nem nagyon lehet legyőzni a gárdát.
Szlovéniának Anglia és Svájc mögött nem nagyon volt esélye az egyenes ágon való kijutásra, így maradt a pótvizsga, amit viszont elbuktak: az ukránoknál összeszedett kétgólos hátrányt nem sikerült ledolgozniuk. A keretben nem nagyon van igazi klasszis, Birsa és Ilicic igyekszik fazont vinni a játékba. Az elmúlt héten Macedóniával találkoztak hazai környezetben, és nyertek is 1-0 arányban.
A találkozótól döntetlent várunk, de abban még inkább biztosak vagyunk, hogy nem esik három gól a kilencven perc során. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik