Hírek

Vendégesély és kevés találat

Egy bajnoki és egy barátságos mérkőzés került ma terítékre...

Lugo-ALbacete x2!

A hazaiaknál sok lesz a hiányzó, a vendégek az edzőváltás után nyertek, és ma is kellenek a pontok nekik a bennmaradáshoz. Nem járnak sikertelenül…
A spanyol másodosztályban 30 fordulón vannak túl a csapatok. A Lugo a 11. 43 egységgel, kiesési gondjai nem lesznek, sőt, jó hajrával akár még a play offra is jók lehetnek. Az együttes otthon, az Anxo Carro-ban átlagos, mérlege 6-5-4. A formája biztató, két győzelem után ikszelt a feljutásra is esélyes Alaves vendégeként. A pontért viszont nagy árat fizetnek a piros-fehérek: egy bekkjük és két gólerős csatáruk is begyűjtötte 5. sárgáját, így mindhárman eltiltottak lesznek! Rajtuk kívül egy rutinos hátvéd még sérült.
AZ Albeceténél meghúzták március közepén az edzőváltást, érkezett César Ferrando a kispadra, és máris győztek a fehér-feketék! Az Osasunát verték otthon Cruzék, és így már 29 pontjuk van. Így is a vonal alatt állomásoznak még a fiúk, de legalább él a remény: a bennmaradástól 4 egységnyi a lemaradásuk. Vendégként pocsékul tolták eddig, 1-3-10 csupán a mérlegük, ezzel az egyik leggyengébb túrázók a ligában. A gárda sorsa még a saját kezében van, 12 játéknap alatt kivívhatja a bennmaradást. A keretben nem lesz eltiltott, és friss sérülésről sem számoltak be a szaklapok.
A vendégek lesznek a motiváltabbak, a Lugonál pedig sok lesz a hiányzó. És akkor még az új tréner érkezéséről nem is szóltunk… Azt gondoljuk, hogy az Albacete nem marad pont nélkül. Tippünk így: X2!

Románia-Spanyolország -2.5!

A két együttestől nem várunk gólparádét a mai találkozón.
Románia a mi csoportunkból kvalifikálta magát az Eb-re, keleti szomszédaink veretlenül, igaz, öt döntetlent játszva szerezték meg a 2 helyet. A védelmükkel nem volt gond, mindössze kétszer kapitulált, viszont a támadósor gyengén muzsikált. A sárgák a sorozat óta két barátságos meccset vívtak: tavaly remiztek az olaszokkal (2-2), néhány napja szenvedős meccsen verték 1-0-ra a litvánokat.
Az Eb-címvédő simán jutott ki a kontinensviadalra, Silváék Szlovákiát és Ukrajnát utasították maguk mögé. A piros-kékek kerete nagyon erős, és nem csak a támadószekció, hanem a védelem is. Az óévet Anglia 2-0-ás legyőzésével zárták Adurizék, majd néhány napja az olaszokkal játszottak 1-1-es döntetlent.
A két alakulat mérkőzésétől óvatos játékot várunk. A spanyolok az esélyesebbek, de a románom védelme jól zár. Így inkább a gólok ellen fogadunk, három nem jön össze a kilencven perc során. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik