Hírek

Hazai sanszok

Ma megint "barátkozunk"...

Oroszország-Litvánia 1-es és -3.5!

A hazaiak sikeréhez nem nagyon férhet kétség, de azért kiütést sem várunk…
Az orosz nemzeti csapat kijutott az Eb-re, még ha rögösebb úton is, mint sokan gondolták volna. Ausztria rendesen bekavart a csoportban, a szbornaját például oda-vissza verték Alabáék, ám Kokorinék beelőzték a svédeket, és így megszerezték a 2. helyet.
6-2-2-es mérlegükhöz 21-5-ös gólkülönbség párosult, azaz a védelem nem működött rosszul, viszont a támadósor teljesítményénél árnyalja a képet, hogy a 21-ből 11 találatot Lichtensteinnek vertek be Dzagojevék…
Az Eb-n a B-csoporba került Oroszország, Wales, Anglia és Szlovákia társaságában. A cél a továbbjutás, és ha a szebbik arcát mutatja a nemzeti tizenegy – amely például tavaly ősszel legyőzte Portugáliát -, akkor ez össze is jöhet. Ha bénáznak Shatovék, mint tették ezt otthon Moldova ellen (1-1), akkor lemaradhatnak a nyolcaddöntőről…
Litvánia a minap minimális vereséget szenvedett Romániában (1-0). A sárga-zöldek a kontinensviadalról lemaradtak, a csoportjukban csak San Marinót előzték meg. Különösebb meglepetésre nem voltak képesek a csoportküzdelem során, talán a Szlovéniában elért iksz sorolható ebbe a kategóriába. Klasszis nincs a keretben, a szövetségi kapitánynak nagyon szűkösek a merítési lehetőségei…
Az oroszok megnyerik a mérkőzést, de a litvánok, csakúgy, mint a románok ellen, megússzák a nagy verést. Tippünk így: 1-es és -3.5!

Lengyelország-Finnország 1-es és -3.5!

A házigazda készül az Eb-re, a vendégek csapatot építenek…
A lengyel nemzeti válogatott Németország mögött, Írországot megelőzve szerezte meg csoportjában a 2. helyet, így ott lesz a nyári kontinensviadalon. A gall Eb-n majd a németekkel, az ukránokkal és az észak-írekkel találkoznak Lewandowskiék. A fehér-pirosak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a sorozatban, hazai környezetben különösen erősek voltak, csak a skótok tudtak pontot menteni náluk, még a világbajnok is megadta magát.
Piszczekék a selejtezők óta már három felkészülési mérkőzésen is pályára léptek, a tavalyi esztendő végén a cseheket és Izlandot, néhány napja pedig a szerbeket is legyőzték. Blaszczykowski támadójátéka erős, ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen klasszisok alkotják a csatársort. Gyorsan futballoznak Adam Nawalka tanítványai, kimondottan kellemetlen ellenfélnek számítanak.
A finnek a mi csoportunkban szerepeltek (le), a kék-fehérek a 4. helyen zártak, 3-3-4-es mérleggel. A bukdácsolásnak lett következménye, a sorozat közben váltottak szövetségi kapitányt az északiak, ám az eredmények csak nem jöttek. Idegenben nyerni tudtak a szétesőben lévő görögöknél, valamint a Feröer-szigeteken. Markku Kanerva kapitány nincs könnyű helyzetben, hiszen csapatot kell építeni, és a mostani finn generációban bizony nincsenek klasszisok, sőt, még kiemelkedő tudású futballisták sem… A selejtezők óta két északi ellenféllel ütköztek meg Uronenék, előbb a svédektől, majd Izlandtól kaptak ki.
A lengyelek a mérkőzés esélyesei, győznek is, ám ezen a találkozón sem számítunk gólzáporra. Négyig nem jutnak el a felek. Tippünk így 1-es és -3.5!

Olvasói sztorik