Hírek

A horvát kapitány komoly tesztre számít a magyarok ellen

A horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ante Cacic az Izrael ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésnél “komolyabb tesztre” számít a szombati budapesti találkozón.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a – magyar válogatotthoz hasonlóan a – nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő horvát csapat a lehető legerősebb összeállításban játszott a szerdai, eszéki meccsen. Az FC Barcelona sérült középpályása, Ivan Rakitic nem lépett pályára, neki a budapesti találkozót is ki kell hagynia. Szintén kérdéses Darijo Srna szereplése: a Sahtar Donyeck védőjének bokája az első félidő végén sérült meg szerdán.

Ante Cacic három különböző játékrendszert is kipróbált az Izrael elleni mérkőzésen. Az MLSZ honlapja idézi az edzőt, aki összességében elégedett volt csapata teljesítményével.

– A magyarok elleni, szombati összecsapás teljesen más jellegű lesz, mások lesznek az elvárások is, annak érdekében, hogy még több rálátásunk legyen, mire lesz szükség az Európa-bajnokságon. Nem zártam ki egyik kipróbált játékrendszert sem, de úgy gondolom, a magyarok sokkal komolyabb teszt elé állítanak bennünket. Ezzel együtt a győzelem a célunk, nehéz mérkőzésre számítok szombaton – mondta Cacic.

A magyar és a horvát válogatott mérkőzése szombaton 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik