Hírek

Nem lesz gólzápor!

Ma Ukrajnába és Walesbe látogatunk el...

Ukrajna-Ciprus 1-es és -3,5!

Az ukránok kijutottak az Eb-re, a ciprusiak ellen is győzelemmel hangolnak.
Az ukrán nemzeti tizenegy pótvizsgára kényszerült, miután Spanyolország és Szlovákia is megelőzte őket a C-csoportban. A selejtező-sorozat elejét rontották el a sárga-kékek, utána felpörögtek, ám rengeteget számított a végelszámolásnál, hogy a két nagy riválist nem sikerült legyőzniük Mikhail Fomenko fiainak. A pótselejtezőn Szlovénia ellen magabiztos játékkal diadalmaskodtak otthon, idegenben viszont megizzadtak: csak a ráadásban sikerült 1-1re menteni az eredményt, így 3-1-es összesítéssel Konoplyankáék jutottak ki Franciaországba. Ott egyébként majd a C-jelű kvartettben mérettetnek meg Németország, Észak-Írország és Lengyelország társaságában.
Az ukrán keret erős, a sorozat második felében mutatott játék pedig már egészen ütős volt. Seleznovék gyorsak, remekül használják a széleket, a védelem pedig stabil: 10 meccsen 4-szer kapituláltak, pedig ugye a spanyolokkal kétszer is találkoztak Sydorchukék.
Ciprus a B-csoportban az 5. pozícióban zárt, de azért szerezett a válogatott 12 pontot. Kétszer verte Andorrát, és nyerni tudott Boszniában és Izraelben is. A selejtező végére elfogyott a lendület, így Makridiséknak nem sikerült beelőzniük a közel-keleti állam együttesét.
A ciprusi futball komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, de azért még nem érte el az európai középszintet. A jelenlegi ciprusi válogatott hajlamos a nyílt játékra, ennek is betudható, hogy 10 selejtezőn 16-17-es gólkülönbséget produkáltak Charalambidisék.
A házigazda győzelmét várjuk a kilencven perctől, viszont azért azt nem feltételezzük, hogy mészárlást tartanak az ukránok. Jöhet a hendis hazai is, de az 1-es és -3.5-ös kombinációban biztosabbak vagyunk. Mi erre fogadunk!

Wales-Észak-Írország -2.5!

Kevés gólos meccsel készülhetnek az Eb-re a csapatok…
Mindkét válogatott meglepetést okozott azzal, hogy kvalifikálta magát a nyári Eb-re. A sárkányosok a belgák mögött, de a bosnyákokat megelőzve szerezték meg a 2. helyet. A gárda otthon veretlen maradt, 6-3-1-es sort produkált, gólkülönbsége 11-4 volt 10 mérkőzésen. Coleman mester nagyon összeszedte az egyébként többségében szürke dolgos futballistákból álló válogatottat, amely például Belgium ellen nem kapott gólt. A fiatal szövetségi kapitány most húzott egy váratlant, kihagyta a keretből Ramseyt és Bale-t, mondván, jó néhány fiatalnak is meg akarja adni az esélyt a kontinenstorna előtt. Az Eb-n Angliával, Szlovákiával és Oroszországgal kerültek egy csoportba Vokes-ék. Azért nem ők tűnnek esélyesnek a továbbjutásra…
Észak-Írország válogatottja épp a mi csoportunkban fűzte be az oktatófilmet: a zöld-fehérek magabiztosan nyerték meg az F-jelű hatost. 10 meccsük közül csak egyet veszítettek el (Románia), 16 rúgott góljukra 8-cal feleltek az ellenfelek. Michael O’Neill szövetségi kapitány együttese semmi extrát nem nyújtott tulajdonképpen a sorozatban: szervezetten futballozott, a játékosok veszettül küzdöttek, erőltették a párharcokat, amelyeket aztán nagy arányban meg is nyertek. Lafferty gólérzékenysége rengeteget számított. Franciaországban a németekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal meccselnek majd Brunték.
Wales két legjobbja nélkül lényegesen gyengébb, mint Bale-lel és Ramsey-vel a fedélzeten. A házigazda erősebbnek tűnik még így is, de nem lesznek kellően kreatívok a walesiek. Az észak-írek hozzák szorgos játékukat, de ők sem labdazsonglőrködnek majd. Nagy hajtás, kemény ütközések – és kevés gól, ez várható ma este…

Olvasói sztorik