Hírek

Esélyes Eb-résztvevők…

Ma barátságos meccseket rendeznek Európa-szerte.

Horvátország-Izrael 1-es és -3.5!

Az Eb-re készülő abroszosok legyőzik ellenfelüket, ám azért nem szakad ki a gólzsák.
Ante Cacic együttese tulajdonképpen a saját dolgát nehezítette meg a selejtezőben azzal, hogy kikapott Norvégiától. Aztán a történet happy enddel végződött, az olaszok mögött a 2. helyen zártak Perisicék. A franciaországi Eb-n brutál csoportba kerültek Brozovicék: Spanyolország, Törökország és Csehország vár majd a horvátokra – ennél ütősebb kvartettet nem nagyon lehetett volna összekombinálni.
Rakiticék otthon elképesztő erősek voltak, csak a taljánokat nem tudták legyőzni. Idegenben már azért veszítettek pontokat, az azeri iksz szolgált talán a legnagyobb meglepetésként. Ami a keretet illeti: világklasszisok sora alkotja Horvátország nemzeti válogatottját, elég, ha csak Kalinic, Modric, Cop, Kovacic, Mandzukic, Rakitic, Brozovic vagy éppen Perisic nevét említhetjük.
Izrael sokáig jól tartotta magát a B-jelű hatosban, de a bosnyákok jobban hajráztak, így ők szerezték meg a pótselejtezőt érő 3. pozíciót. A közel-keleti együttesnek voltak kifejezetten jó meccsei, verték például 3-0-ra Boszniát, de nyertek Cipruson is, és pontot hoztak Walesből, de a teljesítményük összességében hullámzónak tekinthető, hiszen a sikereket visszaesés követte. Így fordulhatott elő, hogy Eli Guttman szövetségi kapitány együttese otthon kikapott Walestől és Ciprustól is, és idegenben sem volt sanszuk Hemedéknek sem Boszniában, sem Brüsszelben. A támadók között Hemed, Ben Haim II. és Zahavi mindenképpen külön említésre érdemes, e három futballista kellő kreativitással rendelkezik. A védelmet már azért kevésbé tudjuk dicsérni, a 10 selejtezőn 14-szer kapituláltak Tibiék, úgy, hogy ebben a csoportban Andorra is…
A horvátok megnyerik a mérkőzést, az a határozott véleményünk, ugyanakkor nem lesz kivégzés – négy találat nem lesz a kilencven perc során. Tippünk így 1-es és -3.5!

Románia-Litvánia 1-es és -3.5!

A románok kevés gólos meccsen verhetik a gyengécske litvánokat…
A román válogatott 10 selejtezőn mindössze két gólt kapott, így a mi csoportunkban végül befutott a 2. helyre. A góllövéssel azonban hadilábon álltak Popáék, csak 11 alkalommal voltak eredményesek. Anghel Iordanescu szövetségi kapitány a zárt védekezésből nem enged, továbbra is vezérlő elv a stabilitás megőrzése. Az előrejátékban pedig vannak gondok, legfőképpen az, hogy nincsenek kreatív futballisták keleti szomszédainknál. Fegyelmezetten képesek lehozni a kilencven perceket Badescuék, de ennyi – nem könnyű végignézni egy román válogatott meccset… A gall Eb-n nem lesz egyszerű dolguk Torjééknak, ugyanis a házigazdák mellett Albániával és Svájccal kell megküzdeniük az első két pozíció megszerzéséért.
A litvánok az E-csoportban az utolsó előttiek lettek, csak San Marinót tudták maguk mögé utasítani Pankáék. A sárga-zöldek a sorozatban egy bravúrt értek el, a szlovéneknél pontot szereztek – ezen kívül semmi extra. A gárda 7 rúgott góljára 18-at kapott, Angliában és Svájcban futottak bele nagyon durván a késbe Zulpáék, a két kimozdulás 8 találattal járt. A keretben van jó néhány légiós, de ezek a játékosok nem élcsapatokban futballoznak.
A románok erősebbek a litvánoknál, és meg is nyerik a találkozót. Viszont ezen az ütközeten sem várunk gólparádét, négyet semmiképpen sem…

Olvasói sztorik