Hírek

Skót és ír sztorik…

Egy bajnoki és egy kupameccs került fel a mai étlapra...

Clyde-Annan Athletic +2.5!

A skót negyedik vonalban nagy tétje van a mai találkozónak: aki nyer, nagy lépést tesz a play off-tagság felé…
A Clyde 49 pontjával a 3. helyen áll, a gárda 29 fellépésen jutott el eddig. A listavezető 53 egységig jutott – az első hely automatikus osztályváltást ér, a 2. a 3. és a 4. play offon vesz részt. A bajnokságból már csak 7 forduló van hátra, tehát még minden elképzelhető. A házigazda otthonában abszolút kiszámíthatatlan, hét siker mellett egyszer remizett ötször pedig kikapott. A formája viszont jó, három meccset nyert meg zsinórban, igaz, kétszer a sereghajtót fektette két vállra. A gólokkal olykor adós marad, de nem a jelenlegi ellenfelével szemben. A keretben egy középpályás eltiltott, egy bekk és egy jobbszélső pedig sérült.
Az Annan az 5. 46 ponttal, ha nyer előzz, és így már play offos helyre kerül – motivációs probléma tehát a vendégek oldalán sem lehet. Jim Chapman menedzser együttese idegenben 6-1-7-es sort produkált, és ami még elmondható az együttesről, hogy preferálja a támadófutballt. Az over/under mutatója 17/12. A gárda formájára itt sem lehet panasz, két nyertes ütközetből érkezik a Clyde stadionjába. A keretben nincs friss sérült és eltiltott.
Az idén eddig háromszor találkoztak a felek, ezeken az összecsapásokon összesen 17 találat született! Ma sem kímélik majd egymást az alakulatok, és összehoznak legalább három gólt. Tippünk így: +2.5!

Bohemians-Longford 1!

Az ír ligakupában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Fortuna a Bohemiansnak kedvezett, így a találkozót a Dalymount Parkban rendezik. A házigazda négy fordulót követően az élvonalban a 4 egységgel a 8., gólkülönbsége 4-8 – idegenben a Cork és a St. Patrick is simán lerendezte, otthon verte a Sligót és ikszelt a Wexforddal. A Longford is 4 pontig jutott, az első meccsén vendégségben aratott sikert a Wexford felett, aztán jött két vereség (Cork, St. Patrick), majd egy szerény döntetlen a Brayt fogadva. A keretben lesz eltiltott játékos. A két alakulat gyakran találkozik egymással, és ami szembetűnő, hogy a Longford nem nyerni jár a Bohemianshoz. Ma a kupameccsen is a házigazdát érezzük esélyesebbnek. Tipp: 1!

Olvasói sztorik