Hírek

Hazai esélyek…

Egy olasz és egy német meccsnek jártunk utána...

Sampdoria-Chievo 1!

A genoaiak lendületbe jöttek, ma végleg elszakadhatnak a veszélyes zónától.
A tengerészek nem lehetnek büszkék idei produktumukra, a gárda pocsék szezont fut, nincs mit szépíteni. Montella érkezése sem hozta meg eleinte a megújhodást, ám az elmúlt hetekben összekapták magukat a kék-fehérek, három mérkőzésen 7 egységet zsebeltek be, így fel is jöttek a 14. helyre. 32 egységet gyűjtöttek eddig Sorianóék, akik a Luigi Ferraris-ban 6-4-4-es mérleget hoztak össze. Ha ma nyernek Quagliarelláék, nagy lépést tesznek a biztos bennmaradás felé, hiszen a riválisokkal szemben megőrizhetik 6-7 pontos előnyüket. A keretben Carbonero sérült, Palombo és Sala viszont akár ott is lehet a padon.
A Chievo 35 pontjával a 10. helyen állomásozik, az erős őszt gyengébb tavasz követte, így a veronai együttes ma már csak szürke középcsapat. Lucas Castróék formája teljesen szeszélyes, elveszítették például a városi derbit (Hellas 3-1), viszont legyőzték a Genoát, és pontot tartottak otthon a Milannal szemben. Idegenben sem veszélytelenek a sárga-kékek, ezt az 5-2-8-as statisztikájuk is bizonyítja. Rolando Maran csapatának védelméből lesznek fontos hiányzók, Gamberini sérült, Dainelli eltiltott lesz, a csatársorban Inglese szerepeltetése erősen kérdéses.
A Sampdoria lendületben van, a Chievo pedig amolyan minden-mindegy alapon teljesít az elmúlt hetekben. Ha ma nyernek Murielék, szinte tuti, hogy bebiztosították élvonalbeli tagságukat. Erre a motivációs tényezőre alapozunk, tippünk így: 1-es!

Nürnberg-Leipzig 1x!

A Bundesliga II rangadóján nem érezzük esélytelennek a nagy formában lévő hazaiakat!
A harmadik fogadja az elsőt a Bundesliga II. 27. fordulójában. A Nürnberg tavaly nem tudott visszajutni a legjobbak közé, most viszont mindent megtesznek René Weiler fiai az osztályváltásért. Jelenleg play off pozícióban vannak, de ha tartani tudják az elmúlt hetekben mutatott formájukat, úgy megelőzhetik a Freiburgot (53) és a Lipcsét (56) is. Mert bizony mostanság száguldanak Burgstallerék, veretlenségüket október közepe óta őrzik, a legutóbbi négy bajnokijukat pedig egyaránt behúzták a frankok. Most 50 egységnél járnak, és a Grundig Stadium-ban még nem kaptak ki az idei kiírásban (8-5-0). A keret nem lesz teljes ma, hiszen egy bekk eltiltott lesz, egy kapus és egy védekező középpályás pedig sérült. Stieber viszont letöltötte büntetését, így ma megint kalkulálhat vele a szakmai stáb.
A Laipzig vezeti a tabellát 56 ponttal, a legtehetősebb német másodosztályú alakulatnál elvárás a feljutás. Ha minden jól megy, ez össze is jön Ralf Ragnick alakulatának. Idegenben 8-3-2 a vonatkozó statisztikájuk a fehér-pirosaknak, és a formájukra sem lehetne panasz, ha két hete nem kaptak volna ki rangadón Freiburgban (2-1). A gárda azóta visszatért a helyes útra, legutóbb – ha nem is könnyedén, de – legyűrték az 1860 München együttesét Gulácsiék. A keretben a vendégeknél is lesz hiányzó, két támadó és egy bekk bajlódott sérüléssel. Jó hír ugyanakkor, hogy az egyik kreatív csatáruk letöltötte eltiltását, így ma ismét bevetésre készen áll.
A Nürnberg otthon erős, egy pontra szerintünk jól lehetnek a bordó-feketék a listavezető ellen. A tippünk így: 1x!

Olvasói sztorik