Hírek

Freiburg-Karlsruhe

Ma alsóbb osztályokban néztünk körül...

Freiburg-Karlsruhe 1!

Egyértelműen a hazaiak számára fontosabb a mérkőzés – motivációs okok miatt is a piros-feketét sikerét várjuk!
A házigazda reális eséllyel pályázik a visszajutásra, ám Christian Streich együttesének két komoly kihívója akadt a Lipcse és a Nürnberg személyében. A piros-feketék a játéknap előtt 53 egységükkel a 2. helyet foglalt helyet. A Schwarzwald-Stadionban nem nagyon termett sok babér az aktuális látogatóknak, 9-2-2-es mutatójuk és a hozzá tartozó 37-17-es gólkülönbségük erről tanúskodik. Grifóék botladozva, két vereséggel kezdték a tavaszt, de utána rendezték soraikat, és zsinórban öt meccset húztak be. A támadójátékuk parádés, már 57 találatot vágtak, ugyanakkor a védelmük olykor betlizik – 29 gólt kaptak, a legutóbbi három meccsükön is úgy nyertek, hogy megzörrent a hálójuk. A keretben vannak hiányzók, két bekk, két középpályás és egy csatár sérült, viszont jó hír, hogy a 18 találatnál járó Nils Petersen újból bevetésre készen áll.
A Karlsruhe középcsapat, a kiesés és a feljutás kérdése is hidegen hagyja a kék-fehéreket. Markus Kauczinski legénysége 35 egységgel a 10., idegenben 5-2-6-os mérlege viszont arra enged következtetni, hogy nem feltétlenül bunkereznek a túrákon. A 2016-os esztendő eddig egészen jól alakul Nazarovék számára, hiszen csak egyszer kaptak ki, négy remi mellett pedig kétszer nyertek – mindkétszer vendégként. A védelem jól zár, Vollath kapus három mérkőzés óta nem kapott gólt. A keretben egy középpályás és egy jobbszélső sérült.
Október 4-én Karlsruhéban a ráadásban mentett pontot a kék-fehér együttes (1-1), ám ma szerintünk nem lesz erre esélyük. A Freiburg motivált lesz, és behúzza a roppant fontos három egységet. Tippünk így: 1-es!

Lecce – Catanzaro 1!

Az olasz harmadik vonalban a nagy múltú hazai együttes a feljutásért harcol. A második helyen állt a forduló előtt, ami rájátszást ér a végelszámolásnál, de akár még be is foghatja a listavezetőt. A piros-sárgák 49 pontosak, a Benevento 53. A házigazda formája nagyon rendben van, régóta veretlen. A Catanzaro 27 ponttal a 13., a csapat még nem lehet biztonságban, hiszen a 14. már osztályozót kénytelen játszani. Pocsék formát mutat, nem nyert december óta, idegenben pedig csak 2-5-6 a statisztikája. Kellene mindkét csapat számára a három pont, de erre ma a Catanzarónak nem lesz esélye. Simán győz a Lecce, tipp: H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik