Hírek

Erős vendégek…

Ma a mennyeiből és a La Ligából szemezgettünk két tuti tippet...

Sporting Gijon – Atletico Madrid A 2. csapat nyer és összesen kevesebb mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A matracosok a BL-ben megszenvedtek szerdán – ma sem vár rájuk fáklyás menet, de azért nyernek, ha nem is nagyon…
A Sporting az életéért küzd, ám egyelőre olybá tűnik: az újonc retúrjegyet váltott az élvonalba. 24 egységgel a 19., azaz utolsó előtti helyről várják a folytatást a csíkosak, Abelardo mester fiai ráadásul pocsék formát mutatnak. Az utolsó négy bajnokijukat egyaránt elveszítették Sanarviáék, az elmúlt hármon pedig még gólt sem szereztek. Sikert január végén értek el, a Mestallában aratott diadal óta viszont zuhanórepülésben vannak. A keret ezúttal sem lesz teljes, egy középpályás eltiltott lesz, a védelemből egy alapember sérült, és a középpályások közül ketten is kihagytak edzéseket.
A matracosok megszenvedtek kedden a PSV-vel, de végül büntetőkkel kivívták a BL-ben a legjobb nyolc közé jutást. Kokéék szervezetten és óvatosan futballoztak, úgy, ahogy szoktak, ám ezúttal a nagy teher görcsössé tette a játékukat. A bajnokságban magabiztosan őrzik 2. helyüket, 67 pontosak, vendégként is meggyőző teljesítményt nyújtva. Mutatójuk 11-1-3, ehhez 24-6-os gólkülönbség passzol. Torresék formájára nem lehet panasz, január 30-án kaptak ki legutóbb, akkor a Camp Nouban vizitáltak. Azért a mai, az El Molinón-ban való fellépés egy fokkal könnyebnek ígérkezik. Tiago, Savic és Godin sérült, Carrasco eltiltott lesz.
A házigazda az életéért küzd, de sok lesz a hiányzója, ráadásul a formája is gyenge. Griezmannék lendületben vannak, és az ezüstéremért folytatott küzdelemben nem hibázhatnak. Simeone mester alakulata elhozza a pontokat, de ezúttal sem rendez gólparádét!

Békéscsaba-Újpest 2!

Az újonc ugyan stabilabban teljesít tavasszal, mint ősszel, így sem tud elmozdulni az utolsó helyről. Ma sem előznek a hazaiak, sőt, a vendégek kifosztják őket…
Szisljak mester együttese a télen megerősödött, jönnek is azért az eredmények, de az ikszekkel nem nagyon tudnak elmozdulni a veszélyes zónától a viharsarkiak. A gárda 18 egységével az utolsó, bennmaradásra még van esélye, ugyanis a Vasas (21) és a Puskás (22) sem brillírozik a pontvadászatban. A forma tehát biztató, hat tavaszi meccsükön 6 ponttal gyarapodtak (1-3-2), Pakson győztek, a vereségeket a Fraditól szenvedték el mindkétszer. A védelem sokkal stabilabb lett, már nem kap sok gólt a lila-fehér alakulat. A kupában szerdán kikaptak a keletiek Újpesten, ami további rossz hír, hogy megsérült az elsőszámú kapus, a télen igazolt Polekszics. Damjanovic eltiltását tölti majd a Vidi elleni kiállítása miatt, így azért nehezebb dolguk lesz a hazaiaknak. Otthon egyébként sem ment eddig Punosevacéknak, mérlegük 2-2-8…
A fővárosiak jó passzban érkeznek Békéscsabára. A lila-fehérek 40 egységgel a 2. helyről várhatják a folytatást. Baloghék lendületben vannak, az említett kupasikert megelőzően a DVTK-t verték otthon, és ponttal távoztak Sopronból is, a Hali vendégeként. Lencse László elkapta a fonalat, szépen termeli a találatokat. Vendégként azért nem feltétlenül félelmetesek Baloghék (5-3-4), ám a vereségek nagy része még őszre datálódik. Vignjevicsék mindenképpen megtartanák a 2. helyüket, ehhez viszont nyerniük kell, hiszen mögöttük nagyon tömör a tabella.
Motivációs probléma egyik oldalon sem lehet, hiszen komoly célok vannak mindkét fél előtt. Az Újpest erősebb, és ma ezt bebizonyítja a pályán is. Nyernek a vendégek!

Olvasói sztorik