Hírek

Pénteki gólos sztorik…

Ma irány Németország és Hollandia!

Schalke-Mönchengladbach +2,5!

A hatalmas tét nem nyomja rá a bélyegét a mai meccsre: parázs küzdelmet és gólokat várunk a Veltins Arénában!
A Schalke az 5. 41 ponttal, esélyes még a BL-t érő 3., vagy a BL-selejtezőt érő 4. helyre, ám ehhez nem szabad nagyon hibáznia a rangadókon. Legutóbb épp ezt tette: 2-0-ra kapott ki Berlinben. Otthon 7-3-3 a mutatója, a formája viszont szeszélyes. Az EL-nek gyorsan búcsút intett tavasszal, a bajnokságban két sikert követte a Hertha elleni zakó. André Breitenreiter nem számíthat az eltiltott Junior Caicarára, sérülés miatt pedig Choupo-Moting, Goretzka és Howedes marad ki. Nastasic, Uchida és Höger már elkezdte a munkát, de várhatóan még ők sem lehetnek ott a mai rangadón.
A Borussia Mönchengladbach a rossz rajt ellenére már a 4. a Bundesligában, a zöld-feketék 42 egységnél járnak. Idegenben azért nem olyan félelmetes André Schubert legénysége, mérlegük mindössze 3-2-7. Stindlék formája ugyancsak változékony, két hete fontos rangadót veszítettek el Wolfsburgban, majd a Frankfurton vettek emiatt elégtételt (3-0). A csapat az előrejátékot preferálja, erről árulkodik 21/5-ös over/under mutatója. A keretben lesz bővel hiányzó, ALvaro Dominguez, Stranzl, Wendt, Schulz, Nordtveit és Xhaka sérült, tehát elsősorban a védekezésben járatos focisták neve szerepel a maródiak listáján.
A tét nagy, a döntetlen tulajdonképpen egyik félnek sem kedvező eredmény. A gárdák felvállalják a nyílt játékot, és mennek majd előre a három pontért. Mi pedig gólokra fogadunk, szerintünk hármat tutira összehoznak a fiúk. Tippünk így: +2.5!

Telstar-Dordrecht +2.5!

Borzalmas védelmek, offenzív játékstílus – gólokat várunk a holland II-ben…
Alsóházi alakulatok küzdenek a pontokért a 31. játéknapon. A Telstar 34 pontos, otthon még masszívnak is nevezhető, mutatója 6-6-3. A gólok is szépen esnek a piros-kékek meccsein, 22/8 az over/under statisztikája. Michel Vonk vezetőedző csapata találatainak nagy részét otthon szerzi (28), a legtöbbször eredményesek saját közönségük előtt Maleticék. A forma gyenge, négy nyeretlen mérkőzésen mindössze egy egységre voltak jók a fiúk. A keretben egy jobb-bekk sérült, egy középpályás eltiltott.
A Dordrecht tavaly még az élvonalban szerepelt, de ott könnyűnek találtatott, és kiesett. A visszajutásról gyorsan le kellett mondaniuk a bikáknak, akik jelenleg mindössze 33 egységükkel a 16. pozícióban tanyáznak. Harry van den Ham társulata rossz passzban van, a legutóbbi négy bajnokija közül hármat elveszített. Idegenben jobban megy valamelyest Jangáéknak (5-3-8), a védelmül viszont helyszíntől függetlenül pocsék: 30 fellépésen 54-szer mondott csődöt, az over/under mérleg tekintetében 19/11-re állnak. A keretben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
Az elmúlt három egymás elleni találkozójukon 18 gól esett… Ma sem gondoljuk, hogy a védekezésre helyeznék a hangsúlyt az együttesek. A +2,5 választásnak tűnik!

Olvasói sztorik