Hírek

Storck: „nem számítok rájuk” – ugrott az Eb két rutinos válogatottunk számára?

Vanczákkal és Leandróval is rossz hírt közölt a kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Kedden hirdette ki a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar válogatott 24 fős keretét Bernd Storck szövetségi kapitány. A névsorból hiányzik Leandro és Vanczák Vilmos neve is, akiknek távollétéről bővebben is beszélt a szakember.

– Eddig sem indokoltam meg a döntéseimet, ezután sem szeretném, de akkor most kivételt teszek, méghozzá a Leandro, Vanczák Vilmos kettős miatt, amely ugyancsak hiányzik a névsorból. Mindkettőjükkel beszéltem, és megköszöntem azt a nagyszerű munkát, amit eddig végeztek, szolgálatukat a válogatottért, de kénytelen voltam közölni velük, hogy jelenleg nem számítok rájuk, mert a hosszabb távú felkészülést szem előtt tartva fiatal játékosoknak szeretnék inkább lehetőséget adni. Persze fontos kitétel, hogy önmagában a fiatalság nem elég. Ahhoz, hogy a tapasztaltabb posztriválist megelőzze a fiatalabb, ugyanazon a szinten kell lennie – mondta az nso.hu-nak Storck.

Ez tehát alighanem azt jelenti, hogy a Ferencváros és a svájci Sion játékosa nem lesz ott a nyáron Franciaországban. Vanczák szintén az nso.hu-nak kommentálta a hírt, amely letaglózta.

– Valahogy másképp képzeltem el a búcsút, de Bernd Storck így határozott, el kell fogadnom. Persze nehéz, különösen mert tényleg azért harcoltam naponta a klubomban, hogy a játéklehetőséget megkapva esélyem legyen a válogatott behívójára. Hát ez most nem volt elég. Pedig jó formában érzem magam, hétről hétre számítanak rám Svájcban, a visszajelzések pozitívak. Azért nem mondok le végleg a szereplésről, de azt is el kell fogadnom, hogy előfordulhat, nem leszek többé válogatott – fogalmazott.

Olvasói sztorik