Hírek

BL és Magyar Kupa

Két találkozót térképeztünk fel...

Barcelona-Arsenal Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

A katalánok ellenállhatatlanok, simán bejutnak a legjobb nyolc közé a BL-ben…
A Barcelona magabiztosan menetel a La Ligában, bejutott a Király Kupa fináléjába, és kétgólos előnyből várhatja a mai visszavágót. Luis Enrique alakulata rengeteg gólt szerez, igaz, olykor a védelem is képes hajmeresztő dolgokra. A Camp Nouban még inkább elemében vannak Suarezék, legutóbb egy hatost hintettek a Getafének. Persze, a madridi kiscsapatot nem lehet hasonlítani az ágyúsokhoz, de összességében ma is igencsak Neymaréknak áll a zászló. Messiék pazar formát mutatnak, és a keretből is csak Pique (eltiltás), Sandro Ramirez és Rafinha (sérülés) hiányzik.
Az Arsenal idén is elbukja a bajnoki aranyat, sőt, az FA Kupának is búcsút intettek Arsene Wenger fiai, miután a hétvégén kikaptak az Emirates-ben a Watfordtól. A Premier League-ben a legutóbbi három mérkőzésükön nem tudtak nyerni, kétszer is kikaptak, és a gyenge produktumra az sem lehet magyarázat, hogy sok a sérült a keretben. Ma is hiányos lesz az utazónévsor, Cech, Koscielny, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Rosicky, Cazorla és Wilshere tuti, hogy kihagyja az ütközetet, Artete viszont talán felépül.
A két alakulat között alaphelyzetben is nagy a minőségbeli különbség, ráadásul most tényleg nagyon hiányos lesz a londoniak kerete. A Barca megnyeri a visszavágót is, és lesz a találkozón három gól. Mi erre fogadunk!

Debrecen-Ferencváros -2.5! X2!

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján nem lesz sok gól, és azért meglepődnénk, ha a Fradi kikapnak…
A Loki nagy pofonba szaladt bele a hétvégén: a Kispest 3-0-ra verte Bódiékat. Pedig tavasszal egészen jól meneteltek Kondás Elemér tanítványai, őrizték veretlenségüket, egészen szombatig. A piros-fehérek a Nagyerdőben eleinte sokat hibáztak, de később lendületbe jöttek – így is volt hatalmas meglepetés a sima kapitulációjuk. A hajdúságiak kerete a télen valamelyest átalakult, Takács Tamás szerződtetése jó döntésnek bizonyult – más kérdés, hogy a jó formában lévő csatár ostoba módon kiállíttatta magát a Vasas ellen…
Szakályék a nyolcaddöntőben a Szegedet verték, majd jött a Nyíregyháza. Az első mérkőzésen éltek meg kellemetlen perceket Mészárosék, de végül a hajrában fordítani tudtak. A visszavágón már magabiztos győzelmet arattak Tiszáék.
A Frencváros szinte már bajnoknak tekinthető, a Doll-legénység nagy előnnyel vezeti a pontvadászatot. A kupában a Csákvártól kikaptak a nyolcaddöntőben, de a 4-1-es hazai győzelem után már nem volt jelentősége a 4-3-as vereségnek. A nyolc között a Videoton meglepte Vargáékat, a piros-kékek 1-0-ás sikert arattak a Groupama Arénában. A visszavágón (Felcsúton) sokáig akadozott a zöld-fehér gépezet, de végül 2-1-re behúzták a meccset a fővárosiak.
Geráék kerete erős, és a tavasz elején mutatott botladozás is már a múlté, a Békéscsabán elért sovány győzelmet a Puskás kivégzése követte szombaton (4-0). A játék az első félidőben nem volt látványos, de fordulás után már jól mentek Radóék.
A Ferencvárost várjuk a kupa döntőjébe, és várhatóan nem kapnak ki az első felvonáson sem Bödéék. A találkozón óvatos játékot és kevés találatot várunk.

Olvasói sztorik