Hírek

Stadler kórházba került, de nem maradt bent

Súlyos állapotban kellett Szegedre szállítani Stadler Józsefet két nappal ezelőtt. A Blikkinformációi szerint a nemrég szabadult hírhedt vállalkozó hasnyálmirigye miatt lett rosszul.

Nem kizárt az sem, hogy egy daganatos megbetegedés áttéte jelentkezett nála, de bizakodik, és mint elmondta: még nem akar meghalni.

– Több vizsgálaton is átestem, CT-n és MRI-n. Az orvosom megvizsgált, és eléggé csóválta a fejét. Remélem, még nincs itt a vég – mondta el a Blikknek a juhászból lett vállalkozó, a Stadler FC egykori tulajdonosa, aki a szakemberek minden kérése ellenére sem maradt bent a szegedi klinikán.

Az elmúlt néhány évben a legsúlyosabb betegségek támadták meg az akasztói férfit, kapott két agyvérzést, hasnyálmirigy-daganatot is találtak nála, és a szíve is rendetlenkedett.

– Tele vagyok tervekkel, de ugyanakkor azt is tudom, hogy meghalni küldtek haza. A sírhelyemet megváltottam, úgyhogy legalább arra nem lesz gondja a gyermekeimnek – mondta a szokásosnál megtörtebb hangon Stadler, akinek az is fáj, hogy régi barátai, ismerősei közül egyre kevesebben keresik. – Örülnék, ha azok, akik szerettek, legalább telefonon keresnének, amíg még nem késő.

Hiába azonban a fenyegető kór és az orvosok utolsó figyelmeztetései, Stadler József javíthatatlan. Az üzleten kívül most sem érdekli más, és mint búcsúzóul elárulta, addig nem akar meghalni, amíg össze nem hoz néhány jó kis bizniszt orosz befektetőkkel. Ez pedig hamarosan meg is fog történni, ahogy most állnak a dolgok.

Mint ismeretes, Stadlert először 2001-ben ítélték el áfacsalásért, majd 2011-ben négy és fél év börtönt kapott különböző csalási kísérletek miatt. Legutóbb 2014-ben marasztalták el, egy engedély nélkül nyitott kocsma, és annak letagadott bevételei, illetve fedezet nélkül felvett jelzáloghitel miatt. Később Stadlernek a börtönben megromlott az egészségi állapota, hasnyálmirigy-problémákkal is kezelték a nagyfai intézet beteg raboknak fenntartott részlegében.

Olvasói sztorik