Hírek

Spanyol és német bajnokik!

Az Atletico és a Wolfsburg meccsére fogadunk ma...

Atletico Madrid – Deportivo La Coruna Az 1. csapat győz és kevesebb mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A múlt héten kirugdosták magukból a gólokat a csapatok, ma visszatérnek a formájukhoz. Hazai siker, kevés találattal…
Az Atletico Madrid magabiztosan őrzi 2. helyét a La Ligában, lemaradása a Barca mögött 8 egység, előnye a Reallal szemben 4. Most 64 pontja van, hazai mérlege pedig erős: 9-3-1, ehhez 18-6-os gólkülönbség társul. Ha összevetjük a nagy riválisok hazai góltermelésével, megállapíthatjuk, hogy Diego Simeona fiai nem szórják meg ellenfeleiket, viszont a védelmüket nagyon rendben tartják. A csíkosak kétfrontos harcot vívnak, a BL-ben majd a PSV látogat hozzájuk a Vicente Calderonba (az első meccs 0-0lal végződött). A pontvadászatban cél a dobogó, ez minden bizonnyal össze is jön Griezmannéknak. A brigád formája nagyszerű, a La Ligában három győztes mérkőzésen vannak túl, legutóbb a Mestallában nyertek 3-1-re – Kokéékra nem jellemző módon 4 találat esett a találkozójukon. A keretben Fernando Torres, Savic és Tiago sérült, a többiek bevetésre készen állnak. Augusto Fernandez letöltötte eltiltását.
A Depor 33 egységével a 13. helyen áll, állhatna sokkal jobban is, ám minden másik meccsét ikszre adja! Mérlege 6-15-7 – az egy pontokkal pedig nagyon nem tud előre lépni a társulat. Victor Sanchez legénysége nincs könnyű helyzetben, hiszen tavaly december 19-én nyert legutóbb, azóta pedig eltelt 12 játéknap. A kiesés szele még nem csapta meg a kék-fehéreket, de ha nem kapják össze magukat, akkor még izgalmas is lehet a végjáték. Idegenben 3-7-4-es a soruk, de az utolsó két kimoccanásukon kikaptak, előbb Barcelonában a rivális Espanyoltól, majd Bilbaóban. A múlt szombaton a Malagával játszottak őrült meccset: 3-3 lett a vége, a 89. percben Arribas, a hazaiak bekkje öngólt vétett. A Deporra sem jellemző, hogy ontaná a gólokat, bár Lucas Perezra azért érdemes odafigyelni: a csatár már 15 találatot jegyez. A keretben vannak hiányzók, Fabri (kapus), Sidnei (bekk), Juan Dominguez (kp.) és Cani (kp.) hagyja ki a találkozót.
Az Atleti 2-szer, a La Coruna 9-szer játszott olyan mérkőzést, amelyen esett négy gól. Ma sem várunk találat-dömpinget, viszont hazai sikert annál inkább. Nyer a házigazda, de nem lesz 4 gól! Mi erre fogadunk!

Hoffenheim-Wolfsburg 2! Mindkét fél betalál: Igen! +2,5!

A kiesés ellen menekülő hazaiak betalálhatnak esélyesebb ellenfelüknek, de ez pontot nem ér ma délután…
A Hoffenheimnél egyre melegebb a pite, a kék-fehérek 21 ponttal a 17., kieső helyen állnak. Reménykedhetnek még, hiszen a Frankfurttól 3, a Darmstadtól 5 egység a lemaradásuk, ám ehhez a hazai forma mellett az idegenbelin is kellene javítaniuk a közelmúltban kinevezett Julian Nagelsmann fiainak. Mert a WIRSOL Rhein-Neckar-Arénában ugyan megnyerték két legutóbbi fellépésüket (Mainz, Augsburg), idegenben sorra betliznek – a múlt héten a Stuttgart végezte ki őket (5-1). A hazai mérlegük összességében még így sem erős (3-5-4), 15 rúgott gólra 18-at kaptak Uthék. A forma tehát hullámzó, a keret pedig hiányos. Eltiltás miatt nem léphet pályára Rudy és Polanski, a középpálya két alapembere, ugyancsak ebből a csapatrészből marad ki a csapatkapitány Schwegler, aki sérüléssel bajlódik A középcsatár Volland is edzéseket hagyott ki, a védelemben pedig Strobl és Jin-su Kim neve szerepel a maródiak listáján. Azért ez így kicsit soknak tűnik, így elsőre. meg másodikra is…
A Hoffenheim mellett szól, hogy az új tréner valóban felrázta a társulatot, leszámítva a múlt heti, svábok elleni vereséget, minden mérkőzésen elfogadhatóan fociztak – még Dortmundban is, ahol a vereség nagymértékben köszönhető Rudy butaságának: a középpályás a második félidő elején 1-0-ás vezetésnél kiállíttatta magát. A vége 3-1 lett a sárga-feketék javára. A hiányzók listája ma igencsak hosszú, a keret pedig nem olyan bő, hogy az alapembereket megfelelően pótolják…
A Wolfsburg megtette, amit eddig még soha: bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé, miután kedden otthon is legyőzte a belga Gent együttesét. A farkasoknak most már megint a bajnokságra kell koncentrálniuk, ráadásul most már feljebb kellene kapaszkodniuk a tabellán, mert 37 egységgel jelenleg csak a 7. pozíciót foglalták el a játéknap előtt. Dieter Hecking legénysége idegenben gyengélkedik (2-4-6), viszont Kruséék formája biztató. A BL-siker előtt pontot hozott Berlinből, nyert Hannoverben, otthon pedig rangadón verte a Gladbachot a múlt hétvégén.
A keret nem lesz teljes, Benaglio, Naldo, Jung, Seguin és Dost sérült, és Draxler is cserét kért a Gent elleni találkozón.
A vendégek jó passzban vannak, és most már idegenben is eredményesek a zöld-fehérek. A Hoffenheim menekül, otthon nem is olyan rossz mostanság, de összességében a rutinosabb és erősebb farkasok sikerében bízunk. Tippünk 2-es, és kalkulálunk még gólokkal is, mondjuk hárommal…

Olvasói sztorik