Hírek

Holland gólok, német kettes…

Ma két másodosztályú történetnek jártunk utána...

NAC Breda – FC Oss Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

A házigazda gólgazdag mérkőzésen veri a kiesőjelöltet!
A bredaiaknak nem jött össze az egyenes ágon való feljutást, így marad a play off. Ott viszont minél kedvezőbb pozíciót kellene megszerezniük, ezért is hajtanak a sárga-feketék. A társulat jelenleg a 4. 52. ponttal, hazai környezetben 9-2-3-as mérleghez 35-12-es gólkülönbség társul. Marinus Dijkhuizent október közepén a gyengébb rajt után nevezték ki, jobban is folytatta a brigád, viszont az elmúlt hetekben megint hullámzóan teljesítenek Arsék: két idegenbeli vereséget két hazai siker követett… Az over/under mérlegük 18/10. A keretben egy fontos hiányzó van, méghozzá egy középhátvéd.
Az Oss nem tud elszakadni a kiesőzónától, 25 egységgel az utolsó előtti helyen állnak. A piros-fehérek idegenben 3-3-7-es sort tudnak felmutatni, a gólkülönbségük a túrákon 14-25. A formájuk borzalmas, január közepe óta nem győztek, az utolsó négy bajnokijukat elveszítették. Szegény embert még az ág is húzza… Legutóbb a Sprata a 95. percben szerzett büntetővel verte. A keretben a csapatkapitány, egy középpályás, valamint egy középcsatár sérült. A társulat over/under mutatója 18/9.
Az egymás elleni meccsük az ősszel az Oss pályaválasztásával 1-6-os végeredményt hozott. Ma is azt gondoljuk, hogy nyer a Breda, és lesz legalább három találat. Mi erre fogadunk!

Bielefeld-Nürnberg 2! DNB 2! X2!

A lendületben lévő frankok nem hibáznak Bielefeldben!
A házigazda tavaly magabiztosan nyerte meg a harmadosztályt, célja idén a bennmaradás kivívása. Eddig ennek meg is felelnek a kék-fehérek, ugyanis 29 egységükkel a 13. helyen tanyáznak. Nagyon azonban nem dőlhetnek hátra Norbert Meier fiai, hiszen az osztályozós pozícióban lévő Düsseldorf 24-nél jár.
Egyértelműen a hazai mérlegen és a formán kellene javítaniuk Kloséknak. Hazai környezetben 2-7-3 a mérlegük (összességében már 14-szer remiztek…), legutóbb a tavaszi nyitányon nyertek, azóta egyszer ikszeltek a kiesőjelölt Paderbornnal és kikaptak a Freiburgtól. Idegenben sem jöttek mostanság az eredmények, pontosabban a legutóbbi 5 fellépést nyeretlenül zárták összességében Börnerék. Rossz hír a drukkereknek, hogy egy fontos védekező középpályás megsérült, így ma nem tudja vállalni a szereplést.
A Nürnberg tavaly gyenge idegenbeli mérlegének köszönhetően lent ragadt a másodosztályban, az idén viszont reális esélyük van a frankoknak a feljutásra. Nagy hajrára lesz szükségük, ugyanis a Lipcse és a Freiburg is erre pályázik.
A bordó-feketék 47 pontosak, idegenben 5-3-4 a mérlegük, a formájuk viszont rendben van: három meccset nyertek meg zsinórban! Veretlenségük október elejére nyúlik vissza, tehát a 42 esztendős szakember, René Weiler rendet rakott a csapatnál. Gondjai viszont lesznek, hiszen két kapusa is sérüléssel küzd, így a harmadik számú hálóőr áll ma a vonalra. Stieber pirosat kapott legutóbb (miután győztes gólt vágott), így ő is csak a lelátóról szurkolhat. Egy jobbszélső viszont felépült, már a padra leülhet.
A Nürnberg lendületben van, a Bielefeld viszont botladozik. A vendégek a hiányzóik ellenére sem kapnak ki, sőt, jó eséllyel elhozzák mindhárom pontot a Schüco-Arénából! Tippünk így X2, DNB 2! 2!

Olvasói sztorik