Hírek

EL-kaland: gólok és hazai!

Ma irány Törökország és Spanyolország!

Fenerbahce-Braga +2.5!

Két, a támadófutballt felvállaló együttes küzdelmétől gólgazdag meccset várunk!
A Fenerbahce jó formában van, a sárga-kékek a bajnokságban az élen állnak, igaz, veszített pontok tekintetében a Besiktas van kedvezőbb helyzetben. Vitor Pereira vezetőedző erős kerettel dolgozhat, és van Persie-ék otthon igazán kegyetlenek is. A pontvadászatban 10-2-0 a mérlegük a Sükrü Saracoglu-ban, az EL előző körében a Lokomotiv Moszkva ellen is itt sikerült előnyt kicsikarni (2-0). A támadószekcióval nincs probléma, és a védelem is fegyelmezettebb, mint korábban. Kjaer mellett Kadlec is biztos bástyának számít, előttük Topal és Souza szűri az ellenfél attakjait. Lesz ma hiányzó a keretben, Diego eltiltását tölti, a jobbszélső Markovic és a jobb bekk Günül sérült. Meireles bevetésére azért van remény…
A Braga a portugál bajnokság 4. helyén áll, a formája rendben lévő, a hétvégén épp a Portót verték a piros-fehérek 3-1 arányban. A gárda január eleje őrzi veretlenségét – Paulo Fonseca erős csapatot rakott össze. A Braga az EL-ben simán továbbjutott a csoportjából a Marseille társaságában, aztán a legjobb 32 között Sionban nyert, hogy aztán otthon elegendő legyen neki a 2-2-es döntetlen a helvét brigáddal szemben. Alanék látványos, jó focira képesek, viszont a védelmük közel sem stabil. A Sion elleni visszavágón a veterán Gekas is komoly gondot okozott a Ferreiráéknak… A keretben egy balbekk sérült, egy csatár bevetése kérdéses.
Mindkét gárda hajlamos a támadásokra nagy hangsúlyt helyezni, még ha ez a védekezés kárára is megy. Az első mérkőzésen ugyan általában óvatosabb a felek, de azért ma is felvállalják a nyílt játékot mind a törökök, mind a luzitánok. Éppen ezért három találatot simán összehoznak a csapatok. Mi erre fogadunk: +2.5!

Athletic Bilbao-Valencia 1!

A spanyol rangadón a baszkok előnyt szereznek a visszavágóra!
A Bilbao a szezon végére kezd magához térni. A baszkok feljöttek a bajnokságban a 6. helyre, így jövőre is jó esélyük van indulni a második számú kupasorozatban. A piros-fehér-feketék lendületben vannak, három bajnokit nyertek meg zsinórban, legutóbb De Marcosék Gijonból hozták el a pontokat. Az EL-ben a csoportkör után a Marseille következett, a Velodrome-ban nyertek 1-0-ra Adurizék, majd így otthon elegendő volt az 1-1 is.
A San Mamesben egyébként nem megy rosszul a csíkosaknak (7-3-3), az EL-csoportkörében meg kimondottan jól tolták Sussaetáék: a Partizant és az Augsburgot is jól elverték, iksz csak az alkmaariaknak jött össze.
Ernesto Valverde nem számíthat Inaki Williamsre és Ibai Gomezre, a gólzsák Adurizt viszont használható állapotba hozza az orvosi stáb.
A Valencia idei éve megy a levesbe, az edzőváltás sem hozott megújhodást. Neville vezetésével képtelen az egyenletes, jó teljesítményre a fehér-fekete alakulat, totálisan kiszámíthatatlanok Feghouliék. Az EL-ben a Rapid ellen gáláztak Negredóék, közben győztek a Malagánál is, majd a Mestallában kapituláltak épp mai ellenfelükkel szemben, a hétvégén pedig az Atletico Madrid is legyűrte őket. A bajnokságban csak a 10. helyen tanyáznak, esély sincs a komolyabb előrelépésre. A védelem gyenge, olykor elemi hibákat vétenek a bekkek. Persze, nem lehet mindent rájuk verni, a középpályán is rendre gyorsan átrohannak az ellenfelek. Egy beszédes adat: a La Ligában október vége óta minden ellenfél beköszönt Gayáéknak…
A keretben Cheryshev és Bakkali sérült.
A Bilbao otthon erős, és mostanság kiszámíthatóbb is ellenfelénél. A Valencia hátrányba kerül az első felvonás után, és összességében is a baszkok továbbjutását várjuk. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik