Hírek

Gólos hétkezdés

Egy holland és egy török bajnoki került fel a mai étlapunkra...

PSV Amatőr-Fortuna Sittard +2.5!

Mit is várhatnánk attól, ha gyenge védelmű együttesek találkoznak: természetesen találatokat!
A PSV tarcsi a középmezőnyben állomásozik, 32 egységével a 12. Otthon és idegenben is egyformán teljesített eddig (4-4-5), gólkülönbsége 36-49, otthon 21-29. Eddig csak háromszor fordult elő vele, hogy nem talált be saját stadionjában. 16/10 az over/under mérlege. A formája gyenge, négy bajnoki óta nem győzött, legutóbb az Achillesnél maradt alul szoros ütközetben (3-2). Pascal Jansen vezetőedző egy bal bekkre nem számíthat ma.
A Fortuna 28 pontjával a 17., a kieső pozícióban lévő Waalwijktól 6 egységgel szöktek meg a sárga-zöldek. Ben van Dael együttese hullámvasutazik rendesen, a legutóbbi hat fellépése közül hármat megnyert, hármat elbukott. Idegenben 5-1-7 a sora, ehhez 16-26-os gólkülönbséget gyűjtött. Az over/under statisztikája 20/7. A keretbe visszatér egy eltiltott hátvéd, aki a csapatkapitány is egyben.
A találkozónak inkább a hazaiak az esélyesei, ám a gólokban nagyobb fantáziát látunk. Három találatot simán összehozhatnak a gyenge védelmek. Tippünk így: +2.5!

Besiktas-Eskisehirspor 1-es és +2.5!

Mindkét alakulat számára létfontosságú a három pont megszerzése, éppen ezért nyílt, bátor játékot, no és gólokat várunk a csapatoktól!
A fekete sasok a játéknap előtt 22 találkozóval a hátuk mögött 51 egységgel a 2. helyen álltak, a nagy rivális Fener 53-ig jutott, igaz, 23 fellépésen.
Senol Günes alakulata nincs jó formában. A kupából kettős vereséggel búcsúztak Sosáék, és a bajnokságban is elvéreztek a rangadón: a Fenerbahce 2-0-ra győzte le Toréékat. Pánikra persze semmi ok, hiszen veszített pontok tekintetében még így is jobban állnak a fekete-fehérek, ám 12 fordulóval a vége előtt még hatványozottabban igaz a tétel, miszerint minden pontra nagy szükség van! A fekete sasok otthon, az Atatürk Olympic Stadium-ban erősek, mérlegük 9-1-2, amelyhez 24-10-es gólkülönbség társul. A Trabzontól és az Akhisartól kaptak ki, utóbbitól még novemberben, azóta viszont öt sikert arattak zsinórban saját közönségük előtt, az utolsó négyen gólt sem kaptak.
A keret nem lesz teljes, egy kapus, egy bekk és egy támadó sérüléssel bajlódik.
Az Eskisehirspornak nagyot kellene hajráznia a bennmaradás kivívásához. Samet Aybaba társulata jelenleg az utolsó, 23 meccsen 17 egységet húztak be a sárga-pirosak. Idegenben különösen gyengék Causicék, 1-1-9-es sorozatukhoz 8-23-as gólkülönbséget szedtek össze. A formája gyenge, s bár december végétől volt egy fellángolásuk a fiúknak, a legutóbbi két bajnokijukat már megint elveszítették. A keret gyengült, Gekas Sionba igazolt. A mai mérkőzésen egy támadó eltiltás miatt nem lehet ott, egy kapus, egy bekk és egy középpályás pedig sérült.
Az ősszel az Eski pályaválasztásával 2-1-re nyertek Gomezék. Ma is a hazaiak győzelmét várjuk, és szerintünk összejön három találat is a mérkőzésen!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik