Hírek

Magyar és belga bajnoki

Paks-Békéscsaba 1!

Noha egyre masszívabban teljesít az újonc, ma ez nem ér pontot Tolnában!
A Paks a 6. helyen áll 33 ponttal, de van még egy elmaradt meccse az MTK ellen, és ha azt nyernék, akkor akár a dobogón is találhatnák magukat a zöld-fehérek. A Csertői-csapat nagyon erős otthon, 7-3-1-es mérlege önmagáért beszél, csak a Ferencváros nyert nála. A tavaszt vereséggel nyitották Bartháék, a Lokinál kaptak ki, de utána nyomban javítottak, és alaposan elverték a Vasast. A tolnaiak kerete nem változott lényegesen, a gerinc régóta együtt futballozik, az egyik legszervezettebb alakulata a ligának.
A viharsarkiak 14 pontjukkal az utolsók. A 2016-os évet nehéz sorozattal kezdték, otthon kikaptak a Fraditól, majd pontot hoztak a Viditől és az MTK-től is. Ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény, más kérdés, hogy ikszekkel nem mennek sokra Birtalanék. Idegenben 1-3-7 a statisztikájuk, gólkülönbségük pedig 6-26 – igazán illemtudő látogatók a lila-fehérek… A héten Magyar Kupa mérkőzést játszottak Kozármislenyben Szplisjak fiai, és nem kis mázlival sikerült kivívniuk Takácséknak a továbbjutás: az NB/III-as brigád otthonában 1-1-re végeztek a lilák.
Az ősszel Pakson simán kikaptak Laczkóék, és otthon is alul maradtak a tolnaiakkal szemben. Azt gondoljuk, hogy bár stabilabb a Békéscsaba, mint ősszel, ez nem ér pontot a zöld-fehéreknél. Tippünk így: 1-es!

Beveren-Mechelen +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A belga alsóházi találkozón nem maradnak el a gólok!
A 29. fordulót rendezik a belga élvonal alapszakaszában. A házigazda 32 egységgel a 11. pozíciót foglalja el, de még nem dőlhet hátra, hiszen a Mouscron és a Westerlo 27-nél jár, ők pedig bizony osztályozót játszanak majd a bennmaradásért.
A sárga-kékek sokáig rosszabbul álltak, ám az utolsó két fellépésükön győztek! Otthon az Anderlechtet verték, majd idegenben a Charleroi-nál is diadalmaskodtak. A formajavulás nagyon is ráfért Stijn Vreven alakulatára, hiszen előtte december közepén ünnepelhettek a fiúk. Otthon egyébként nem feltétlenül veszélyesek Ganoék, mérlegük 4-4-6, ehhez 19-26-os gólkülönbség társul. És, ha már a góloknál tartunk. Az over/under statisztikájuk 20/8! A keretben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szalmai stáb munkáját. Sőt, egy középső középpályás visszatérhet piros lapos eltiltásából.
Aleksandar Jankovic együttese egy ponttal és egy hellyel áll jobban mai ellenfelénél. A Mechelen tehát 33 pontot zsebelt be eddig, idegenben 3-2-9 a mérlege, ehhez viszont ütős gólkülönbség társul: 20-30. A sárga-pirosak is gólos csapatnak számítanak, az over/under mutatójuk 19/9. A gárda formája szeszélyes, két győzelem után otthon kaptak ki a Kortrijktól otthon. A keretben van bőven hiányzó: Két védekező középpályás és egy középcsatár biztosan kihagyja a találkozót.
Ősszel a Mechelen hazai pályán 2-1-re nyert – ma is ennyi találattal számolunk, legalább. A mi tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik