Hírek

Barca és Juve!

Eibar-Barcelona A 2. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

A katalánok elképesztő formában vannak, a mostanában botladozó baszk kiscsapat sem állítja meg Neymárékat!
Az Eibar 36 egységgel a 8., stabil tagja a ligának, a középszerűségből viszont nem tud kitörni: amikor február közepén olybá tűnt, elérhető az EL-t érő 6. pozíció, nyomban betlizni kezdtek a piros-kékek.Kikaptak egymás után háromszor, az utolsó kettőt ráadásul nullra veszítették el José Luis Mendilibar fiai (Las Palmas, Sevilla). A formájuk tehát nem jó, összességében hét bajnokiból hatot bebuktak, csak a Levantét verték még hetekkel ezelőtt. Otthon, az Ipurua Municipal Stadium-ban 7-3-4 a mérlegük, sikereiket a gyengébb együttesek ellen érték el Adrianék, ez alól talán csak a Bilbao jelent kivételt. A szufla fogytán, ráadásul a keretben lesznek fontos hiányzók is. Egy belső védő eltiltott lesz, a balhátvéd még sérült, mint ahogy egy másik középpályás is.
A listavezető megállíthatatlanul száguld az újabb bajnoki cím felé, Messiék 69 pontnál járnak, előnyük az Atletivel szemben 8 egység. A katalánok zsinórban tíz bajnokit nyertek meg, a BL-ben is előnyből várhatják az Arsenal elleni visszavágót, és bejutottak a Király Kupa fináléjába is. Idegenben 9-2-2 a statisztikájuk, legutóbb a Rayot végezték ki Madridban (1-5). A támadószekció elemében van, a Messi-Suarez-Neymar trióval nem nagyon tudnak mit kezdeni a védők.
Ma nem lesz Neymar, a brazil eltiltását tölti majd, rajta kívül Rafinha nem lehet ott a találkozón.
Az Eibar nincs jó passzban, ám otthon azért megnehezítheti a Barca dolgát. Nem várunk kiütést, de Iniestáék sikeréhez nem férhet kétség. A sima V-re nem érdemes tenni, túl alacsony a szorzó (1.2), viszont vagy a hendis V-re, vagy a 2-es és +2.5-ös opcióra annál inkább! Mi ezt a két variációt javasoljuk!

Atalanta-Juventus A 2. csapat nyer és összesen kevesebb mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A bergamóiaknak még kellenek a pontok a biztos bennmaradáshoz, ám ezeket nem ma szerzik meg. Takarékos üzemmódban is nyernek a zebrák.
Edoardo Reja alakulata még nem érezheti magát totális biztonságban. A kék-feketék 30 ponttal a 13. helyről várják a Serie A hajráját – a vonal alatt tanyázó Frosinone 23-nál jár. Az Atalanta nincs jó formában, Pinilláék legutóbb december 6-án győztek, azóta ugyan hatszor remiztek, viszont hatszor kikaptak. A gárda hazai mérlege 5-4-4, de ugye régen ünnepelhettek az Atleti Azzurri d’Italia-ban. A keretben két középpályás, Alejendro Gomez és carmona sérült, Pinilla és Diamanti is hagyott ki edzéseket, de utóbbi kettő ott lehet a támadósorban.
A Juventus nehéz napokat tudhat maga mögött. A zebrák hosszú üldözés végén beérték a Napolit, sőt, meg is előzték a délieket. Allegriék előnye 3 egység, Pogbélk eddig 27 fellépésen 61 pontot húztak be. A Serie A-ban október óta nem szenvedtek vereséget, két hete a Bolognánál megszakadt a győzelmi széria, de a múlt hétvégén már megint győztek Moratáék, akkor az Inter adta meg magát. Másfél hete a BL-ben a Bayernnel játszottak 2-2-es döntetlent Dybaláék, ezen a szerdán viszont kikaptak 3-0-ra a milánói kék-feketéktől a kupaelődöntő visszavágón. A hosszabbításban nem esett gól, a tiziket pedig jobban rúgták a torinóiak – a Milannal vívják majd a döntőt.
A következő hetek meghatározóak lesznek Bonucciék számára – ennek megfelelően Allegri rotálta is csapatát a kupában (bár ne tette volna…). Ma azonban újra a legerősebb 11-et vezényli a pályára, csak a sérült Caceres és Chiellini nem lesz ott Bergamóban. Visszatér a kezdőbe Marchisio, elől pedig minden bizonnyal a Mandzukic-Dybala páros kezd. A védelemben Rugani pótolja majd Chiellinit.
Azt gondoljuk, hogy a Juventus nem botlik, de nem is rendez gólfesztivált Bergámóban. Nyernek a vendégek, de nem lesz négy gól! Mi erre fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik