Hírek

Benelux történetek

Gólokkal kalkulálunk ma este...

AA Gent – Oud Heverlee Leuven +2,5!

Gólgazdag meccset várunk a ma esti találkozón!
Már csak két forduló van hátra a belga bajnokság alapszakaszából, és a címvédő egyelőre a 2. pozíciót foglalja el a tabellán. A kékek 58 pontig jutottak, csak úgy, mint a Club Brugge, jó eséllyel kettejük párharcából kerül majd ki a győztes. Hein Vanhaezebrouck vezetőedző alakulata otthon erős, kimondottan támadófutballt játszik – ennek is köszönhető, hogy a gólkülönbsége 10-3-1-es sor mellé 34-13. A formája viszont mostanában nem igazán kiegyensúlyozott, a BL-ben a Gladbachtól kapott ki otthon, de a pontvadászatban is hibázott, előbb Brugge-ben, majd az Oostende is elverte. A múlt héten viszont ismét győzelmet ünnepelhettek Depoitre-ék, a Lokeren adta meg magát a Ghelamco Arénában (3-1). A keretben egy középpályás sérült, egy balbekk viszont letöltötte eltiltását, így ismét rendelkezésre áll.
Az OH Leuven a kiesés, pontosabban az osztályozó elkerüléséért küzd, jelenleg 28 egység áll a neve mellett, de a 15-16. Mouscron-Westerlo páros 27-nél jár. Emilio Ferrera vezetőedző alakulata idegenben a legrosszabb, mutatója 1-5-8, a gólkülönbsége viszont bátor futballra utal: 18-30. Bostockék formája borzalmas volt az elmúlt hetekben, de szombaton végre újra nyertek, méghozzá az OOstende ellen, és nagyon is magabiztosan (4-1). A keretben minden fontos játékos bevethető.
A hazaiaknak 15/13, a vendégeknek 18/10 az over-under mérlegük. Ma is várunk gólokat, legalább hármat, na és összességében hazai sikerrel kalkulálunk!

FC Oss-Sparta Rotterdam 2 és +2,5!

A bajnokesélyes gólos meccsen hozza el a pontokat a kiscsapattól!
Az Oss gyengén muzsikál az idén is, a 25 ponttal az utolsó előtti, hazai mérlege 3-4-5, azaz nem túlságosan félelmetes vendéglátó. A gólkülönbsége 31-50, a formája rossz, a legutóbbi hat meccsből ötöt elbukott, és csak egy pontot szerzett. Az over/under mutatója 17/9. A keretben egy középpályás (csk.) és egy csatár sérült.
Alex Pastoor alakulata a célegyenesbe fordult, a Sparta 64 ponttal, 9 egységnyi előnnyel várhatja a bajnokság hajráját. A rotterdami együttes remek formában van, október közepe óta veretlen, a legutóbbi hat meccsét megnyerte. Vendégként 7-4-2 a mutatója, összesített gólkülönbsége pedig 67-26 – ezzel az övé a legtermékenyebb támadósor. 20/6 a csíkosak over/under statisztikája. A keretben csak egy védekező-középpályás sérült, a többi alapember rendelkezésre áll.
Az ősszel 3-1 lett a Sparta otthonában a végeredmény, az előző kiírásban ebben a felállásban 1-5. Ma is a vendégeket tartjuk favoritnak, és természetesen várunk gólokat is, legalább hármat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik