Hírek

A visszavágón is győzött az Újpest

A Debrecen után a lila-fehérek is a Magyar Kupa elődöntőjébe jutottak.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Termálfürdő Tiszaújváros FC – Újpest FC 0-2 (0-0)
Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Sporttelep Játékvezető: Bogár – Vígh-Tarsonyi, Szert – Szilágyi.
Tiszaújváros: Koltai – Horváth T., Czégel, Fodor, Molnár L., Kerekes I., Bussy, Hussein, Angyal, Kovács Sz., Varga Z. (Potyka, 46.)
Vezetőedző: Bucsi Zoltán.
Újpest FC: Kovács Z. – Kálnoki Kis, Balogh B. (Mohl, 48.), Kecskés Á., Sankovic, Diarra, Kabát, Gere, Cseke (Angelov, 74.), Pávkovics, Filkor (Bardhi, 78.).
Vezetőedző:
Nebojsa Vignjevics.
Gólszerzők: Cseke (64.), Kabát (78.).
Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 10-1-es összesítéssel.

Az Újpest hatalmas, 8-1-es előnyről várhatta a Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóját, miután hazai pályán 1-0-s hátránya után alaposan megterhelte Tóth Csaba hálóját. Nem véletlen, hogy az NB III-as csapat stadionjában rendezett második meccsen a teljes kezdőt kicserélte Nebojsa Vignjevics vezetőedző – igaz, a Tiszaújváros is sok helyen változtatott.

Elsősorban a kezdőbe kerülő Kabát Péter volt aktív, oldalhálót lőtt, majd veszélyes szabadrúgást is elvégezhetett, majd a 39. percben Gere helyzetét védte Koltai kapus.

A fordulást követően is a vendégek voltak fölényben, a Tiszaújváros a félidőben Varga Zoltán helyére Potyka Attilát állította be. Nem sokkal később Balogh Balázs is lejött, Mohl Dávid kapott lehetőséget.

A 64. percben jött el a mérkőzés első találata, ekkor Pávkovics beadására érkezett Cseke és gólt lőtt az Újpest számára (0-1). Egy perccel később Pávkovics Filkort is kiszolgálta volna, de az ő lövése a kapufán csattant.

A 71. minutumban Cseke is lejött, Angelov állt be, majd Filkor helyére jött Bardhi. A mérkőzés vége felé még egy gól született: Angelov szolgálta ki a veterán Kabát Pétert, aki nem hibázott (0-2).

Az állás a végéig már nem változott, így az Újpest nagyon simán, összesen 10 gólt szerezve jutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.

A címlapkép az ujpestfc.hu-ról származik.

Olvasói sztorik