Hírek

Spanyol sztorik

Két La Liga-összecsapás került ma célkeresztbe...

Rayo Vallecano-Barcelona 2-es és +3.5!

Gólgazdag meccsen nyernek Messiék a darazsak otthonában!
A Rayo az életéért küzd, a madridiak 26 ponttal a 16. helyen tanyáznak – a vonal alatti Sporting Gijon 24-nél jár. Paco Jemez alakulata az Estadio de Vallecas-ban 5-3-5-ös sort produkált, ehhez 18-18-as gólkülönbség passzol. A gárda formája egész jó, hét bajnoki óta veretlenek Pitiék, igaz, ebben a periódusban csak kétszer nyertek. Az elmúlt hetekben rendre eseménydús meccseket vívtak Manuchoék, január közepe óta a gólkülönbségük 15-10 – ebben az időszakban csak a Barca és a Real jegyzett több találatot náluk. Az alakulat mentális erejét mutatja, hogy a Sevilla és a Betis ellen is kétgólos hátrányból hozták ikszre a meccset Iturráék.
A gárda a 4-2-3-1-es hadrendben szerepel általában, és ezen nem változtatnak a mai napon sem. A keretben vannak fontos hiányzók, viszont jó hír, hogy az előrejátékban bevethető Miku-Javi Guerrera-Jozabed hármas már akár pályára is léphet ma este. Tono kapus sérült, mint ahogy Rat a védelemből, Pablo Hernandez és Ebert pedig a középpályáról.
A Barcelona szárnyal, 68 ponttal, tekintélyes előnnyel várta a játéknapot. Messiék október elején kaptak ki utoljára, az utolsó kilenc bajnokijukat megnyerték. A BL-ben is remekelnek, és bejutottak a Király Kupa fináléjába is. Luis Enrique fiai parádéznak, a védelem olykor azért képes betlizni, no de Naymarék mindig többet lőnek, mint amennyit hátul kapnak. Legalább is mostanság.
Idegenben 8-2-2 a mérlegük, két gólt rendre vágnak a túrákon is Suarezék. Ma sem várunk mást a gránátvörös-kékektől, mint kreatív támadófutballt. Dani Alves eltiltott, a jobb bekk posztján így Vidal kezd majd. A csapat alapemberei rendelkezésre állnak.
A Rayo felvállalja a támadófocit, és ezért igencsak jó meccset várunk ma este. Találatot várunk a házigazdától is, ám a végén Iniestáék örülhetnek majd. Tippünk 2-es és +3,5!

Granada-Sporting Gijon 1! DNB 1! 1X!

Az edzőváltás után nyomban nyert a déli együttes, és ma is bizaémat szavazunk neki!
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a Los Carmenes-ben: a 19. fogadja a 18. helyezettet. A Granada edzőt váltott a múlt hónap végén, és José González bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban: a csíkosak La Corunából hozták el a pontokat (0-1). Kellettek is az egységek a délieknek, hiszen még így is kieső pozícióban állnak. 23 pontosak, otthoni mérlegük 3-2-7, tehát lenne mit javítani bőséggel. A múlt heti bravúr előtt négyszer kapott ki sorozatban a gárda. Hiányzója egy középpályás, aki sérült.
A Sporting 24 pontos, vendégként 3-2-8-as mutatót produkálva. Abelardo mester fiai január végén nyertek két mérkőzést, úgy tűnt, feltámadnak a gijoniak, de utána megint visszaestek. Néhány döntetlen mellett két vereség jött össze, legutóbbi volt tán a legfájóbb: a nagy rivális Espanyolt nyert nála (2-4). Ma különösen nehéz dolguk lesz Sanabriáéknak, ugyanis két eltiltott is van a keretben, egy bekk és egy középpályás. Rajtuk kívül egy hátvéd sérült. Jó hír, hogy egy középpályás viszont letöltötte eltiltását.
Azt gondoljuk, hogy a Granada otthon elkaphatja riválisát. Az új tréner felrázta a gárdát, és ennek meg is lesz az eredménye. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik