Hírek

Véget ért a Kozármisleny-csoda

Emberelőnyét sem tudta kihasználni a Békéscsaba ellen az NB III-as meglepetéscsapat.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsabai Előre 1-1 (1-0)
Kozármisleny, Kozármisleny SE Sporttelep Játékvezető: Németh Á. – Pápai, Kepe – Böcskei.
Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis A. (Puskás Z., 83.), Kovács T., Nagy E., Kirchner, Beke, Ihrig-Farkas (Sinanovic, 46.), Gránicz
Vezetőedző: Németh Zsolt.
Békéscsaba: Poleksic – Koszó (Punosevac, 51.), Vaskó, Damjanovic, Fabio – Takács P., Piermayr, Vadász (Eccleston, 54.), Birtalan, Laczkó – Paukner (Spitzmüller, 75.).
Vezetőedző:
Zoran Szpisljak.
Gólszerzők: Kocsis A. (12.), ill. Punosevac (53.).
Kiállítva: Takács P. (74.)
Továbbjutott:a Békéscsaba, 3-2-es összesítéssel.

Elképesztően szorosan alakult a Magyar Kupa negyeddöntőinek első felvonása Békéscsabán, ahol az NB I-es csapat az NB III egyik listavezetőjével, a több volt élvonalbeli játékost is a soraiban tudó Kozármislennyel futott össze. A lila-fehérek végül 2-1-re nyertek és nem túl magabiztos előnnyel utazhattak Kozármislenybe.

A Békéscsaba Facebook-oldalának beszámolója szerint napsütéses időben vette kezdetét a találkozó, ahol a Kozármisleny sötétkék, a Békéscsaba fehér színben játszott.

A 11. percben máris sárga lappal gazdagodott a Békéscsaba, Damjanovic volt az elkövető. Egy perccel később pedig már az NB I-es csapat hálójában volt a labda: egy szabadrúgást követően Kocsis Adrián volt eredményes, ezzel továbbjutásra állt a Kozármisleny (1-0).

A 14. minutumban Birtalan hagyott ki nagy helyzetet, de csendesen csordogált a meccs. A 27. percben Takács Péter műesését “díjazta” a játékvezető sárga lappal. A félidő vége elsősorban Beke Péternek volt mozgalmas: először kapura lőtt, majd Piermayr megrúgásáért kapott sárga lapot, de a félidő előtt Laczkó sem úszta meg.

A szünetre tehát 1-0-s hazai vezetéssel vonulhattak a felek, a Kozármisleny állt továbbjutásra. Mégis a vendéglátók cseréltek: a volt Honvédos Ihrig-Farkas Sebestyént Sinanovic váltotta.

Az 51. percben fontos lépésre szánta el magát Zoran Szpisljak: Koszó, vagyis egy védő helyett a támadó Punosevac érkezett a pályára.

Két perccel később meg is hozta gyümölcsét a változtatás: Punosevac ugyanis egy szabadrúgást követően közelről egalizált (1-1). Csúnya sérülés követte az örömöt: Vadász Viktor maradt lent és hordágyon kellett levinni, Eccleston állt a helyére. Később a mentőket is ki kellett hívni a védőhöz.

A 74. percben újabb esélyt kapott a Kozármisleny: Takács Péter második sárga lapját is begyűjtötte, így megfogyatkozott az NB I-es csapat. Nyolc perccel később Punosevac labdaeladása után került bajba a Csaba, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel.

A 83. percben a gólszerző Kocsis helyére Puskás Z. állt, majd Gránicz fejelt mellé helyzetben, később Birtalan gólját nem adták meg les miatt.

Rendületlenül támadt a Kozármisleny, a 91. percben egy 18 méteres szabadrúgás csavarodott kevéssel fölé, de az igazi lehetőség Puskás előtt adódott az öt perces hosszabbítás utolsó pillanataiban. Mivel azonban ez is kimaradt, a találkozó 1-1-gyel ért véget.

A Kozármisleny nagyon csalódott lehet, hiszen az odavágón egy öngólnak köszönhetően maradtak alul, itt pedig minden esélyük megvolt legalább a hosszabbítás kiharcolására, de pontatlanok voltak, így búcsúztak a kupától. A Békéscsaba viszont – bár utolsó az NB I-ben – elődöntőzhet, ahol az Újpest és a Debrecen mellett a Videoton és a Ferencváros párhacának győztese lehet majd az ellenfél.

Olvasói sztorik