Hírek

A kalocsai önkormányzat sajnálja a KFC elnökségének lemondását

A polgármester válaszolt a lemondó elnökség pénteki sajtóközleményére.

Gyorsan szeretnél értesülni a Bácskiskunfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Villámgyorsasággal terjedt el a hír, hogy azonnali hatállyal lemondott a Kalocsai Futball Club teljes elnöksége. Borbély Gábor elnök sajtóközleményt adott ki a döntés körülményeiről, amelyet hétfőn közöltünk. Kedden a lemondás okainak felsorakoztatása során jócskán érintett városi önkormányzat, kommunikációért felelős képviselőjén, dr. Angeli Gabriellán keresztül is sajtónyilatkozatot juttatott el a www.kalohirek.hu -hoz. A sajtóközleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Sajtóközlemény

„Sajnálattal vesszük tudomásul a Kalocsai Futball Club elnökségének lemondását, hiszen nekünk kiemelten fontos a város összes sportszervezete. Önkormányzatunk nehéz pénzügyi helyzete ellenére is jó szívvel támogatta Kalocsa futballistáit, hiszen fontos számunkra sportolóink megbecsülése.

A KFC sajtóközleményében elhangzott vádak miatt szeretnénk nyilvánosságra hozni a futballklub részére megítélt és kifizetett támogatásokat. A 2014-es év 4.550.000 forintos támogatásával szemben a tavalyi évben 6.450.000 Ft-ot kapott a futballklub. Ezen összeg Sportbizottság által megítélt működési támogatása 1.7 millió forint volt, TAO önerő és többlettámogatásra, több mint 2 milliót kaptak. Képviselő-testületi döntés alapján a klub pályázatai során felmerült extra költségeinek támogatására 2.4 millió forintot ítéltek meg a képviselők. Ezen támogatás fedezte a konténerbérlést, a könyvvizsgálói díjakat és a klub banki költségeit, mely lényegében működési támogatás. A KFC sajtóközleményében foglaltakkal ellentétben, a klub részére múlt év végén, decemberben 321 ezer forint kiegészítő támogatás került kifizetésre.

A KFC pénzügyi elszámolásainak csúszása miatt szigorítást kellett bevezetnünk, mely biztosította a támogatások átlátható felhasználását.

Bízunk benne, hogy a kalocsaiak a jövőben is élvezhetik a KFC futballistáinak játékát, mert méltatlan lenne az ő kemény munkájuknak semmibevétele.

dr. Bálint József
polgármester”

Forrás:www.kalohirek.hu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik