Hírek

Spanyol és angol hazaiak!

Manchester United-Watford 1!

Bár továbbra is sok a hiányzója a vörösöknek, bízunk a formájukban: otthon tarthatják a pontokat az újonc ellen!
Mikor rúgják ki Louis van Gaalt? A 64 esztendős holland menedzser számításai nem jöttek be az Old Traffordon, a szezon végén biztosan búcsút int az Unitednek. Ám addig még azért hátra van néhány hónap, és közel sem mindegy, hogy milyen eredményeket produkálnak addig is Martialék. A bajnoki címről már lemondhatnak a piros-fehérek, az 5. helyen állnak 44 egységgel. A 4., BL-elejtezős hely megkaparintására azonban még van esély, e pozícióért a városi riválissal kell megküzdeniük Blindéknek.
A katasztrofális december miatt tart itt a gárda, Matáék pont akkor betliztek zsinórban, amikor sorozatban jöttek a meccsek. Kiestek a BL-ből, és a Premier League-ben sem nyertek hosszú hetekig. A formájuk nem sokat javult januárban sem, hektikusan szerepeltek Depay-ék, és ekkor páratlan sérüléshullám is beköszönt Manchesterben, több mint egy csapatnyi futballista dőlt ki rövidebb-hosszabb időre. A holland a fiatalokhoz nyúlt, és nem bánta meg! Az FA Kupában és az EL-ben is továbbjutott az alakulat, majd a hétvégén az Arsenalt is legyűrték Rashfordék!
Herreráék feljöttek az 5. helyre, 44 egységet zsebeltek be, az Old Traffordon pedig 7-4-2-es a mutatójuk.
A keretben Shaw, Darmian, Fellaini, Schweinstaiger, Young, Rooney és Martial sérült.
A Watford újonc létére nagyon stabilan teljesít, a sárga-pirosaknál Quique Flores nyári kinevezése telitalálatnak bizonyult. A gárda a 10. pozíciót foglalja el 37 ponttal, 5-3-5-ös bátor idegenbeli sorral. A formájuk hullámzó, viszont a Leeds legyőzősével már túlélték az 5. kört is az FA Kupában! Az Ighalo-Deeney támadópáros idén ontja a gólokat, a felforgatott manchesteri védelemnek nem lesz könnyű dolga ellene…
Amrabatéknál nincs olyan meghatározó játékos, aki sérülés vagy eltiltás miatt ne szerepelhetne.
A Manchester United az idén már sok bosszúságot okozott a fogadóknak, ám ma ennek ellenére bizalmat szavazunk a házigazdának. A gárda mintha lendületbe jött volna, és ez újabb három pontot érhet. Tippünk így: 1-es!

Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 1!

A baszkok még odaérhetnek az EL-t érő pozíciók valamelyikére. Ehhez azonban nem hibázhatnak, főleg nem hazai környezetben…
Ernesto Valverde együttese mér a 7. No jó, ez nem nagy bemondás egy Bilbao szintű csapat esetében, viszont azért a szezon java részében ennél rosszabbul álltak Mikel Ricóék. A csíkos csapat formája még mindig némiképp szeszélyes: az elmúlt hetekben kiejtette a Marseille-t az EL-ből, idegenben kivégezte a Valenciát, közben otthon veszítette el a baszk rangadót (Real Sociedad 0-1), és kapott ki a Bernabeuban (Real 4-2). A hektikus teljesítményre a vezetőedző is keresi a választ, ám a tréner abban reménykedik, hogy jól bírják majd a hajrát Iturraspéék.
Otthon 6-3-3-as sort hoztak össze Inaki Williamsék, amely azért nem olyan félelmetes, bár a vereségek (az említett mellett) a Realtól és a Barcától csúsztak be.
Jó hír a drukkereknek és a hazai szakmai stábnak, hogy Raul Garcia letöltötte eltiltását, így visszatérhet a középpályára. Inaki Williems is várhatóan tudja majd vállalni a játékot, így Ibai Gomezen kívül nem lesz hiányzója a brigádnak.
A Depor a La Liga döntetlen-specialistája, a kék-fehérek már 14 reminél tartanak. Otthon és idegenben is 3-7-3 a vonatkozó mérlegük, a formájuk pedig semmiképpen sem biztató, ugyanis legutóbb karácsony előtt ünnepelhettek győzelmet Víctor Sánchez fiai, az elmúlt két hétben pedig két kiscsapat, az Espanyol és a Granada is 1-0-ra verte Borgeséket. A keretben lényeges változás nem történt, tán a galíciaiak játéka lett kiismerhetőbb. Sokszor elhangzott, hogy a Depor Lucas-függő, azaz ha a támadó nem talál be, akkor más sem. Nos, ebben azért van némi igazság, ugyanis a center 14-et vállalt a gárda 33 góljából.
A keretben Cani, Juan Dominguez és Lopo sérült, tehát a védelemben és a középpályán lesz hiányzó.
A Bilbao mintha lendületbe került volna, motivált, hiszen közel került ismét “Európához”. A Depor ezzel szemben mintha megfáradt volna – nehéz elképzelni, hogy épp a San Mamesben kapnák össze magukat Arribasék. Az az érzésünk, hogy a baszkok megnyerik a találkozót! Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik