Hírek

Angol vendég, spanyol hazai…

Két óriás is pályára lép ma!

Norwich-Chelsea 2!

A kanárik bajban vannak, a bajnok éledezik – ebből kettes lesz!
A Norwich válságban van. Alex Neil együttese már csak a 17. a tabellán, 24 egység áll a neve mellett, az elmúlt hét bajnokijukon hat zakó mellett csak egy iksz jött össze. A mélyrepülést egyelőre nem lehet megállítani, és a szerencse is elhagyta Bennettéket: szombaton délután a hajrában kaptak ki a listavezető Leicester otthonában. A védelemmel egyébként is komoly gondok vannak, ugyanis 27 fellépésen 51-szer kapitulált a hátvédsor.
Otthon, a Carrow Road-on 4-4-5 a statisztikája a gárdának, de utolsó sikerüket január 2-án aratták Tettey-ék (Southampton 1-0).
A téli börzén igyekeztek megerősíteni a keretet, a legnagyobb fogás Naismith volt az Evertontól, ám az eredményeken egyelőre nem jönnek. A keretben valamennyi meghatározó játékos bevetésre készen áll.
A Chelsea Hiddink mesterrel kezd magához térni. No, ez nem jelenti azt, hogy a kékek már a dobogót ostromolnák, 36 pontjukkal mindössze a 11. helyen tanyáznak. Eddig mindenből kilencet játszottak, vendégként valamelyest gyengébben (4-4-5). A forma viszont egyértelműen biztató, Willianék december közepe óta nem kaptak ki a Premier League-ben, és a BL-ben sem esélytelenek a párizsi 2-1-es végeredmény után.
A keretben vannak hiányzók, Pedro, Terry, Falcao és Zouma biztosan kihagyja a mai mérkőzést. Az állomány viszont elképesztően erős, tehát megfelelő helyettesei vannak a sérülteknek.
Azt gondoljuk, hogy a kanárik nem a lendületben lévő bajnok ellen lábalnak ki a hullámvölgyből. Diego Costáék behúzzák a három pontot, és folytatják a felzárkózást a tabellán. Tippünk így: 2-es!

Atletico Madrid – Real Sociedad Az 1. csapat győz és kevesebb mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A matracosok nyertes rangadón vannak túl, ma a jó formában lévő baszkokat kellene megállítaniuk – sikerülhet is!
Simeone mester együttesen óriási tettet hajtott végre szombaton: nullra verte a városi riválist a Bernabeuban (0-1)! A matracosok sikerükkel igyekeznek lépést tartani a Barcelonával, a 2. helyüket őrzik, 58 egység áll a nevük mellett. Otthon 8-3-1 a mutatójuk, ehhez szűkös, 15-6-os gólkülönbség párosul. Godinék elképesztő szervezetten futballoznak, a védelmük zárt, a kontráik életveszélyesek. Ha mindenképpen kritizálni akarjuk őket, akkor talán csak azt róhatjuk fel Griezmannéknak, hogy a felállt védelem ellen nehezebben boldogulnak. Másfél hete is így jártak, akkor a Villarreal pontot tudott csenni a Vicente Calderonból (0-0). Kokéék 26 bajnokin csak 11 gólt kaptak, ez az adat pedig önmagáért beszél. És még valami: a La Ligában eddig csak egyszer volt olyan ütközetük, amelyen esett volna 4 találat, és csak hétszer, amikor jött az over tipp. Ma az argentin mester nem számíthat Savic, Thomas, Tiago és Carrasco játékára.
Eusebio mesterrel a padon egyre jobban összeáll a San Sebastian-i alakulat. A csíkosok jó passzban vannak, ötmeccses veretlen szériát futnak, négy győzelem után a hétvégén ikszeltek a Malagával. A társulat fel is kapaszkodott 34 pontjával a 9. helyre – a táblázat első felében régen állomásoztak a kék-fehérek. Idegenben 4-3-6 Jonathasék sora, ehhez 19-21-es gólkülönbség párosul, azaz nem jellemző rájuk a bátortalanság. Jó hír a baszk drukkereknek, hogy a Sociedad házi gólkirálya, a 13 találatot jegyző Agirretxe felépült sérüléséből, a hétvégi bajnokin csereként beállt, és ha már pályára lépett, egyenlített is a déliek ellen (Malaga 1-1). A Canales és Carlos Martinez sérült, az eltiltott trió, Elustondo, Illaramendi és Jonathas viszont visszatérhet.
Mindkét együttes jó formát mutat, ám a hazaiak otthon nem ismernek kegyelmet. Nyernek Torresék, de jó szokásukhoz híven nem rendeznek gólfesztivált. Tippünk H és -3.5!

Olvasói sztorik