Hírek

Magyar vendég, olasz vendég…

Honvéd-FTC 2!

A házigazda rossz formában van, a Fradi rutinból lehozza a meccset!
A 22. fordulót rendezik a magyar élvonalban, tehát a mai nappal lezárul a második kör is a pontvadászatban. A Kispest szénája rosszul áll, mindössze a 8. helyet foglalják el 24 ponttal. És nem is annyira a helyezéssel van gond, hanem sokkal inkább azzal, hogy a kieső helyen álló Vasas-Puskás páros is már 19 egységnél jár… A tavasszal rendesen beragadt a rajtnál a Rossi-legénység, előbb a Halitól kapott ki otthon, majd a diósgyőri túra is vereséggel zárult. Otthon, a Bozsik-stadionban 4-3-3 Vermesék mérlege, gólkülönbségük 12-11, tehát általában kevés gólos mérkőzéseket játszanak a fiúk.
A Ferencváros magabiztosan, immáron húszpontos előnnyel várhatta a játéknapot. A zöld-fehérek tulajdonképpen ott folytatták, ahol abbahagyták ősszel. Ha nem is brillírozva, de hozzák a mérkőzéseket. Előbb a Viharsarokban, majd a Felcsút ellen is győztek, és még gólt sem kaptak – ez utóbbi kijelentésben nagy szerepe van Dibusznak, aki a Puskás ellen büntetőt hárított. Ez utóbbi találkozón Leandro piros lapot kapott, így most eltiltását tölti. Jó hír viszont a drukkereknek, hogy Böde visszatért, és elnézve a formáját, a kispesti bekkek is retteghetnek…
A két alakulat őszi mérkőzésén a Honvéd meglepte Vargáékat, a vezetést is megszerezték a piros-feketék a Groupamában, ám a zöldek fordítottak. Ma újra a Ferencváros sikerét várjuk, méghozzá kevés gólos ütközetben!

Empoli-Roma 2!

A rossz passzban lévő, erősen tartalékos Empoli nem tudja megállítani a farkasokat!
Valami történt Marco Giampaolo együttesével. A szezon előtt sokan féltették a kékeket, akik nyáron kulcsjátékosai mellett vezetőedzőjét is elveszítették, ám a kritikusokra frappáns választ adtak Maccaronéék: ragyogó őszt produkálva a középmezőnyben állomásozott az alakulat. Minden szépen s jól alakult, egészen január közepéig. Pucciarelliék 10-én elverték a bikákat Torinóban, azóta viszont nem ünnepelhettek győzelmet. Négy iksz mellett háromszor kikaptak, az utolsó két fellépésükön pont nélkül maradtak a fiúk. A múlt heti, Sassuolo elleni zakó (3-2) különösen érzékenyen érintette az Empolit, ugyanis két alapembere lapok miatt nem játszhat ma este. A védelemből Tonelli, a középpályáról Saponara hagyja ki az összecsapást, rajtuk kívül a bekk Andrea Costa nem lesz ott a keretben, ő sérülés miatt. Alapemberek dőltek ki, így nehéz lesz kikecmeregni a gödörből…
Jelenleg a 10. pozíciót foglalják el Livajáék, 34 pontosak, hazai mutatójuk pedig 4-3-5.
Spalletti érkezési egyértelműen jót tett a rómaiaknak. A Rudi Garciával igazi döntetlenspecialista alakulat megtanult nyerni, s noha kapott már ki a tar trénerrel, azok a vereségek a vállalható kategóriába tartoztak (Juve, Real). Ami viszont változást jelent, hogy Salahék képesek győzni. Például az utolsó 5 bajnokijukon nem hibéztak, így fel is jöttek a 4. helyre. 50 pontosak, a 3. Fiorentina csak kettővel megy előttük, igaz, az 5. Inter is 48-nél jár. Vendégként 5-5-3 a mérlegük, csak háromszor nem lőttek gólt vendégként (Inter, Juve, Napoli). A forma tehát rendben van, és a fővárosiaktól csak De Rossi az egyetlen fontos sérült, Torosidis vállalni tudja majd a játékot.
Az Empolinál valami megszakadt, a Roma viszont szárnyal. Ma nem változnak a tendenciák, szerintünk Dzekoék elhozzák mindhárom pontot a Carlo Castellaniból! Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik