Hírek

Beperli a rendezőket a meccs közben elhunyt magyar focista családja?

Haláleset miatt félbeszakadt egy kazincbarcikai kispályás torna. Szakács Krisztián meccs közben összeesett, és a mentők már nem tudták megmenteni az életét. Megelőzhető lett volna a baj.

Végzetes tragédia miatt idő előtt véget ért a hétvégén a kazincbarcikai tornacsarnokban megrendezett VII. Szitka Béla kispályás emléktorna. A csapatok már január óta minden hétvégén összecsaptak, a vasárnapi, nyolcadik játéknapon elődöntőket játszottak. A dráma az egyik öregfiúk-mérkőzésen történt, amikor a 39 éves Szakács Krisztán eszméletlenül zuhant a földre – írja a Bors.

A lap úgy tudja, a helyszínen még egy ápoló sem tartózkodott, a fél óra múlva kiérkező mentők pedig már sikertelenül próbálták újraéleszteni a férfit. A helyi sportolók közt az a hír járja, Krisztiánt csapattársai szívproblémája miatt – bár volt érvényes sportorvosi engedélye – le akarták beszélni a fociról, ám ő hódolni akart imádott sportjának, amit már hosszú évek óta űzött. Legutóbb a Borsod megyei első osztályban szereplő Bánhorváti színeiben lépett pá­lyára, és várta, hogy hétvégén új csapata, a Mályinka színeiben is bemutatkozhasson.

A teremtornán részt vevő többi játékos osztozik a gyászban, a Törölve nevű csapat pedig már kezdeményezte a torna díjainak felajánlását az elhunyt sportoló családjának. A tragédiával kapcsolatban megkérdezték az eseményt szervező Barcika Art Sportszolgálató Kft.-t, amelynek ügyvezető igazgatója, Juhász Rita nem kívánt semmilyen információt megosztani a Borssal. Úgy tudják, hogy az elhunyt focista családja gondatlanság miatt perelni akarja a rendező céget.

Olvasói sztorik