Hírek

Gólváltások itt is, ott is…

Ma a La Ligából és a Bundesligából választottunk egy-egy meccset...

Schalke-Stuttgart Mindkét csapat szerez gólt! X2!

Vajon melyik arcát mutatja ma a Sachalke a lendületben lévő Stuttgart ellen?
André Breitenreiter alakulata 33 egységgel az 5. helyen áll, összejöhet még a dobogó, de egy-két botlás esetén viszont simán vissza is csúszhatnak a kékek a középmezőnybe. A társulat a Veétins Arénában 6-2-3-as mérleggel büszkélkedhet, 17 rúgott góljára viszont 14-et kapott – a védelem azért nem atombiztos Gelsinkirchenben sem. A forma igencsak szeszélyes: 2016-ben két győzelem mellett kétszer kikaptak a Bundesligában Huntelaarék. Két hete kiütötték a Wolfsburgot otthon, majd kikaptak Mainzban. Érthetetlen… A csapat csütörtökön kemény EL-mérkőzést vívott a Sahtarral, a vége 0-0 lett, tehát a német együttes várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.
A Schalkében Höwedes, Uchida, Höger és Nastasic sérült, utóbbi három legalább már a visszatérés küszöbén áll. Chupo-Moting csütörtökön játszott, és ma is ott lehet a balszélen.
A Stuttgart a 10. 27 ponttal, e kedvező pozíció egyértelműen a tavaszi hadjáratuknak köszönhető: mind a négy bajnokijukat behúzták a decemberben kinevezett Jürgen Kramny fiai. Közben ugyan kiestek a Dortmunddal szemben a kupából, de e botlás mindenképpen a bocsánatos bűn kategóriájába tartozik. A svábok 11-4-es gólkülönbséget hoztak az említett négy ütközetben, ami azért beszédes adat. Didaviék egészen jó futballt adnak le hétről hétre, az előrejátékban nincs hiba, viszont azért a hátsó alakzat még nem működik tökéletesen.
Idegenben 3-2-6 (19-23) Grosskreutzék mutatója, Kosticék legutóbbi kimozdulásuk alkalmaával egy négyest vertek az Eintrachtnak.
Barba, Baumgartl és Ginczek, tehát két bekk és egy támadó sérült a keretben.
A vendégektől nyílt játékot várunk, felszabadultan focizhatnak már Harnikék, hiszen a kiesőzónától már eltávolodtak. A Schalke otthon általában nekimegy ellenfeleinek – a gólváltás jó választásnak tűnik, egy másik szelvényen viszont megküldjük az X2-es tippet is!

Rayo Vallecano-Sevilla Mindkét fél szerez gólt!

A kiesés elől menekülő házigazda a jó formában lévő, de csütörtökön kupázó vendégekkel izgalmas, gólgazdag mérkőzést vívhat…
Paco Jemez együttese 24 ponttal a 15. helyen tanyázik. Nyugalomra semmi ok, hiszen a játéknap előtt a vonal alatt állomásozó Las Palmas 21-gyel állt. Ami egyértelműen a darazsak mellett szól, hogy otthon szerepelhetnek, hiszen egységeik zömét az Estadio de Vallecas-ban szerezte. 5-2-5-ös sora nem rossz, és, ha ehhez hozzávesszük, hogy Baenáék a legutóbbi két hazai meccsüket nullra nyerték, már nem is olyan esélytelenek… Összességében január 17-e óta nem kaptak ki Castroék, a két siker mellett vendégként háromszor remiztek. A keret nem lesz teljes, egy bekk eltiltott, Tono kapus sérült még, Jozabed, a meghatározó középpályás bevetése kérdéses, viszont a kilenc találatnál járó Javi Guerra ott lehet, legrosszabb esetben a padon.
A vendégek is nagyszerű passzban érkeznek a fővárosba, a nagy menetelés hatására Unai Emery fiai már az 5. pozícióból várhatják a folytatást. A déliek november vége óta csak egyszer szenvedtek vereséget, otthon ellenállhatatlanok, és most már vendégként is képesek a pontszerzésre. Viszont még mindig nem nyertek Reyesék távol Sevillától (0-7-4), ezen a mutatón mindenképpen javítana az andalúz alakulat. A héten a Moldét végezték ki az Európa Ligában (3-0), így a visszavágóra nyugodtan utazhatnak Gameiróék. Az együttesben egyedül Krychowiak (kp.) a fontos hiányzó.
Bár a Sevilla idegenben nem brillírozik, ma beveheti a kitámadó Rayo kapuját. És a darazsak is eredményesek lehetnek – így áll össze tippünk: mindkét fél betalál!

Olvasói sztorik