Hírek

Diósgyőr-Budapest Honvéd

Diósgyőr-Budapest Honvéd 1!

Az alsóházi csapatok csatájából a borsodiak jöhetne ki jobban!
A 9. fogadja a 8. helyezettet a mennyei bajnokság 21. fordulójában. A hazaiaktól sokkal jobb szereplést várt el a közvélemény, ám miután pocsékul ment a csapatnak, Bekő Balázsnak meg is köszönték a munkát. Érkezett Egervári Sándor, no és mellékesen Elek Ákos, ám egyelőre ott folytatják a piros-fehérek, ahol 2015-ben abbahagyták: 1-0-ra kaptak ki Felcsúton. Az összefoglalót elnézve, volt lehetőségük bőven a miskolciaknak, ám ezekkel nem éltek. A hajrában viszont kinyíltak Liptákék, és akkor akár meg is szórhatta volna őket a Puskás Akadémia.
Komanék 20 pontot szereztek eddig, hazai mérlegük sem félelmetes: 4-3-3. Eddig csak a Vasast, a Puskást, az Újpestet és a Békéscsabát verték Novotnhnyék. A keret lényegesen többre hivatott, Egervári mesterben pedig van kurázsi, azért ennél előbbre vezeti majd a keletieket.
A Honvéd 4 egységgel gyűjtött mai ellenfelénél, tehát a fővárosban sincsen hurráhangulat. Sőt, még a rajtot is elszúrták Kamberék: otthon kapituláltak a szervezett Haladás ellenében. A piros-feketék a télen nem nagyon mocorogtak a játékospiacon. Az év első tétmeccsén viszont két alapemberüket is elveszítették: Hollender és Youla egyaránt megsérült, ma nem lesznek ott a mérkőzésen.
Idegenben 2-3-5 a Rossi legénység mérlege, a Viharsarokban és Felcsúton győztek. Ma nehéz dolguk lesz…
A DVTK-t erősebbnek érezzük, és otthon szerintünk jól mutatkozik be az új tréner. Mi a házigazdának szavazunk bizalmat, tippünk így: 1-es!

Videoton-Békéscsaba (0-1) 1!

A fehérváriak ugyan kikaptak az első tavaszi fordulóban, összességében lényegesen erősebbek az újoncnál. Ma bizonyítanak a hazaiak!
A Vidi bajnokként vágott neki az idei bajnokságnak, ám a fehérváriaknál történt nyári átalakulás totális csődöt mondott, a Burcsa-Casoni páros ideje alatt a gárda búcsút intett a nemzetközi kupáknak, és a pontvadászatban is csak estek-keltek. Váltottak is a klubnál, és átmenetileg Pető Tamás, majd később Horváth Ferenc kapott lehetőséget. A korábbi remek támadó össze is rázta a társulatot, amelynek eredményeként az ősz végére fel is kapaszkodtak a tabellán Kovácsék. A tavasz is jól indult Feczesinéknek, hiszen kupameccsen idegenben szereztek előnyt a Fradi ellen (0-1). A bajnoki rajtot elrontották Langék: hiába futballoztak egészen jól Újpesten, a helyzeteiket kihagyták, így a pontok a fővárosban maradtak (1-0).
Nagyon hektikusan teljesít összességében a brigád: még nem ikszelt, otthon 8-0-2, idegenben 2-0-8 a mérlegük. Most nem Székesfehérváron, hanem Felcsúton fogadják ellenfeleiket, ám azért ez a terep sem teljesen ismeretlen Juhászéknak. A keretük erős, és a tavasszal mutatott produktumra lehet alapozni. Jelenleg 30 ponttal a 6. pozíciót foglalják el, de nagyon szoros a tabella, a 2. Újpest mindössze néggyel gyűjtött többet nála.
A Békéscsaba 12 egységgel az utolsó az élvonalban, a lila-fehérek helyzete egyre reménytelenebb. A bennmaradást érő Puskástól már hét pont a gárda lemaradása, és bizony a viharsarkiak ott folytatták tavasszal, ahol ősszel abbahagyták. A télen ugyan igyekeztek megerősíteni a keretet, a kapuba Polekszics jó igazolásnak tűnik, de összességében még mindig vékonynak tűnik az állomány az élvonalhoz. A nyitányon a Fradi ellen ugyan tisztességesen helyt álltak a keletiek, de ez is csak a minimális vereséghez volt elegendő. Idegenben 1-1-7 (8-25) a mutatójuk, ami önmagáért beszél. Visszatérhet a kezdőbe Laczkó Zsolt, ez mindenesetre jó hír Szpisljak mesternek.
Az ősszel a Csaba megtréfálta a bajnokot, ezért is visszavágnak ma a fehérváriak. Meggyőződésünk, hogy a Videoton magabiztos győzelmet arat. Tippünk így hendis H!

Olvasói sztorik